שלום, אני מעוניינת ללמוד עבודה סוציאלית ולהתחיל כבר בשנת הלימודים הבאה, ממוצע תעודת הבגרות שלי הוא 103.3 ופסיכומטרי נמוך 569 אני הייתי רוצה ללמוד מאוד באוניברסיטה העברית אך הציון פסיכומטרי שלי נמוך מידי וגם באוניברסיטת ת"א אין לי קבלה ישירה.. אני מתלבטת אם להירשם לעוד תארים כעדיפות שניה ושלישית ובמידה ולא אתקבל בת"א להתחיל בתואר אחר ולעבור אחר כך לעבודה סוציאלית או להיבחן מחדש לפסיכומטרי?
ש
שני יונגר
לשפר פסיכומטרי או להגיע בדרך אחרת
שלום אפרת,
לא מכל תואר אפשר לעבור ללימודי עבודה סוציאלית. את התשובה לגבי תארים מהם תוכלי להתקבל תוכלי לקבל במחלקה לעבוטדה סוציאלית ולא בשום מקום אחר. כמובן שללמוד לפסיכומטרי מחדש זה הפיתרון הטוב ביותר. עם ציון כמו שלך, יש סיכוי גדול מאוד שתשפרי מאוד את הציון בבחינה חוזרת, גם אם תלמדי לבד. לאור תעודת הבגרות שלך, אין לי שום ספק שאת תלמידה טובה ומסוגלת ללמוד לבחינה ולהצליח.
בררי אם יקבלו את הציון שלך גם ממועד בחינת הפסיכומטרי בקיץ, מועד יולי ובמידה וכן אז יש לך 3 חודשים ללמוד ולשפר את הציון. כאשר בדרך כלל משפרים אחרי הבחינה הראשונה בסביבות ה 90-110 נקודות בבחינה חוזרת. אם ציון כזה בפסיכומטרי יספיק לך כדי להתקבל ללימודים באחת האוניברסיטאות שבהן התעניינת, לכי על זה.