אני סיימתי תואר במדעי ההתנהגות במסלול פסיכולוגיה ואני מעוניינת להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. ראשית, איפה אפשר ללמוד את המסלול הקליני או איפה כדאי? גם מבחינת תנאי הקבלה? שנית, מה בדבר שנת ההשלמה שהבנתי שאני צריכה לעשות? האם מדובר בשנה עמוסה? והאם ניתן להשלים במקום אחד ובמקום אחר לעשות את התואר או שישנו מסלול של הסבה ותואר שני יחד?
ש
שני יונגר
לימודי הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום שני,
מסלולים קליניים לתואר שני בעבודה סוציאלית יש רק באוניברסיטאות. איפה כדאי, אינני יכולה לומר לך, אך נשמח לשמוע המלצות של חברי הפורום.
תנאי הקבלה למסלול ההסבה לתואר שני בעו"ס די זהים בכל מוסדות הלימוד לפחות בתואר הראשון ודורשים ממוצע של 85 לפחות בתואר הראשון ומעבר של מיונים לתואר שהם החשובים ביותר.
לגבי העומס, הוא גדול מאוד מאוד, כי את חייבת להשלים את כל שעות העבודה המעשית של בוגר תואר ראשון בעבודה סוציאלית וגם את שעות העבודה המעשית של בוגר תואר שני בעבודה סוציאלית בתוך 3 שנים. זה לא פשוט בכלל. לכן, מי שבוחר במסלול הזה צריך לקחת בחשבון כי לימודים אלו הם בתנאי לימוד של תואר ראשון מבחינת העומס לאורך השבוע.
לגבי שנת ההשלמה היא חייבת להעשות באותו מקום בו לומדים לתואר השני, כי לכל מוסד לימוידם דרישות השלמה שונות ויש לשמור על אחידות הידע בין הסטודנטים.