עבודה סוציאלית תואר שני - כדאי לצבור ניסיון קודם לכן?
עבודה סוציאלית תואר שני - כדאי לצבור ניסיון קודם לכן?
מור
1 תגובות
שלום שני! אני סטודנטית שנה שלישית לעבודה סוציאלית והממוצע שלי עומד כרגע על 82, בקרוב מאוד אני מסיימת את לימודי ואני מתלבטת לגביי ההמשך. האם היית ממליצה להמשיך ישר לתואר שני או לצבור קודם ניסיון בשטח? האם ההכשרה המעשית עונה על תנאי התואר השני של שנתיים ניסיון? בנוסף, אני מאוד מתעניינת במסלול הקליני לטיפול במצבי לחץ וטראומה של אוניברסיטת ת"א וראיתי שתנאי הקבלה הם ממוצע של 80 בתואר הראשון, האומנם?? ובהקשר הזה, איזה מקומות עבודה יכולים להיות לי לניסיון טוב אם אבחר להמשיך להתמקצע בתחום זה? תודה רבה לך!!
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית
שלום מור,
בהחלט אני ממליצה קודם לצבור ניסיון בעבודה ורק לאחר מכן להמשיך לתואר שני מכמה סיבות הראשונה היא שבשטח בעבודה הרבה ממה שאת חושבת היום על העתיד התעסוקתי שלך יכול להשתנות ושנית, לניסיון יש יתרון מאוד גדול בכך שהוא מסייע לבחור מסלול שבאמת מתאים למה שתעשי בפועל.
לגבי הניסיון, חייבים שנתיים ניסיון כי בתואר שני עוסקים הרבה ב"תכלס" ויוצאים מתוך נקודת הנחה כי הסטודנטים מגיעים עם רקע מתאים ואפשר לדבר על הדברים מהיבט מקצועי.
יכול מאוד להיות שתנאי הקבלה הם ציון ממוצע של 80 לאור הדרישה לניסיון, לכן יש גם ראיון קבלה, כי מחפשים את אנשי השטח הטובים בעבודתם ולא תמיד מחפשים מצטיינים בלימודים, אך תנאי קבלה מטבעם יכולים להשתנות.
לגבי ניסיון טוב, אני מציעה לך להתחיל לחפש עבודה ולא להתמקד בהתחלה עד תראי לאן את נמשכת יותר. כל ניסיון שתצליחי לצבור כעובדת סוציאלית הוא טוב.