הקדמה: שמי אופיר ואני מתעניין בלימודי עבודה סוציאלית. יחד עם משיכתי הרבה לתחום טיפולי, אני לא מעוניין להלחץ במהלך הלימודים כי יש לי רגישות נפשית ללחץ. אני יכול להתקבל לכל מוסד בארץ עם הפסיכומטרי ותעודת הבגרות שלי, אבל אני מגביל את עצמי לאיזור המרכז והשומרון כי אני גר בראש העין. האפשרויות הן ת"א בר-אילן ואריאל. ההתלבטות שלי היא בין בר-אילן לאריאל.
השאלה: האם העובדה שבאריאל תנאי הקבלה יותר נמוכים זה אומר שהלימודים פחות קשים?
בתודה, אופיר
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית
שלום אופיר,
התשובה היא ממש לא. כל מוסד לימודים בוחר להוביל בתחום מסויים, לא ניתן להוביל בכל התחומים בו זמנית. ובתחומים אחרים בהם הוא בוחר שלא להוביל (כלומר להמעיט בפרסומים ויחסי ציבור לתחום הנלמד) ייתכן וידרוש גם תנאי קבלה נמוכים יותר. בסופו של דבר בתחום העבודה הסוציאלית לא ידוע לי על מוסד לימודים פחות טוב, או כזה שלא מוצאים לאחריו עבודה כלל.
כמו כן, לגבי דרגת הקושי של הלימודים, אין מסלולי לימוד קלים. לימודי תואר ראשון אינם פשוטים בכל מקרה ובכל מסלול. ולכן אני תמיד ממליצה לבחור ללמוד במקום שאליו הגישה נוחה לך ואם אפשר קרוב לבית, כי זמן הנסיעות מקזז מזמן הפנאי במהלך הלימודים. כאשר גרים קרוב למוסד הלימודים יש יותר שעות פנויות ביום מעבר לשעות הלימודים. זאת כמובן אם לא גרים ליד מוסד הלימודים עצמו.
בברכה, שני
ע
עדינה
אריאל!
שלום אופיר, אני לומדת שנה ראשונה באריאל עבודה סוציאלית. נכון שהתנאי קבלה נמוכים יותר אך אני יכולה להגיד לך שהרמה פה היא גבוהה בטירוף אני חושבת שאפילו קשה יותר מהרבה מקומות. בתל אביב לדוג לומדים 3 ימים בשבוע ואילו אצלנו בשנה הראשונה 4 ימים פלוס יום הכשרה מעשית. אריאל זה אחלה אווירה, אחלה אנשים, אבל הרמה גבוהה מאוד! ועכשיו אפילו עוד יותר כי אנחנו אוניברסיטה. ממש בהצלחה בהחלטה ממליצה בחום על אריאל