שלום רב אני עורכת דין מזה 5 שנים, עובדת בתחום אזרחי. מאוד לא מסופקת בקטע נפשי רגשי ואישי...בתוך תוכי רציתי להיות מורה, גננת או עובדת סוציאלית כי מרגישה אני כי מסוגלת לזה.. יש לי 3 ילדים קטנים וכמובן אין לי ממש זמן ואמצעים כלכליים...אבל בכל זאת רוצה לדעת איך אוכל להתחיל לעסוק במשהו שאוהבת... השאלה שלי: מהם תנאי קבלה למוסדות לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, כמה זמן לומדים, מה המחיר וכמה פעמים בשבוע לומדים? האם לימודים לתואר ראשון יספיקו לי כדי להתחיל לעבוד בתחום או שאצטרך ללמוד עוד משהו.... אודה על כל מידע ועל כל הכוונה..
בתודה מראש נטלי
ש
שני יונגר
לימודי הסבהת אקדמאים לעבודה סוציאלית או הוראה
שלום נטלי,
כעורכת דין, אני ממליצה לך מאוד לפנות לתחום של העבודה הסוציאלית, הידע המשפטי שלך יסייע לך מאוד מאוד בתחום ותוכלי למצוא תפקידים מאוד מעניינים.
לגבי הלימודים בכל מקרה ההמלצה היא למסלול הסבה או להוראה או לעבודה סוציאלית. במסלולי ההסבה בדרך כלל יש גם זמן לעבוד במשרה חלקית במהלך השבוע כי לומדים ועובדים לא יותר מיומיים וחצי. כך ששם יש לך אפשרות לצמצם את היקף העבודה במשרד עורכי הדין ולעבוד בשעות גמישות, זה לא יהיה קל, אך אפשרי. הלימודים בשני המסלולים אורכים שנתיים לעו"ס וכשנה וחצי להסבת אקדמאיים להוראה.
אם תרצי יוכלו להפנות אותך מהשירות של האתר לפרטים על מסלולי ההסבה האפשריים בכל אחד מהתחומים.
בברכה, שני
נ
נטלי קלצ'בסקי
הסבה לסוציאלית
שני, תודה על התשובה המנומקת מאוד. אודה באם יוכלו להפנות אותי מהאתר למקומות נכונים, כפי שהצעת. חזרו אלי מאוניברסיטה בן גוריון ושם הלימודים עם העבודה המעשית זה 5 ימים בשבוע, האם כך בכל המוסדות? תודה.