שלום, שמי אוריאן ואני מעוניינת לדעת כמה דברים שקשורים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית. אני בת 20, אני בעזרת ה באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד תואר ראשון, אני יודעת על עצמי שאני מאד אוהבת ללוות אנשים בתהליכים פרטניים, אחד כל אחד..לא בקבוצות/ קהילות וכו.. השאלה היא כזו, האם בתואר עצמו ( באחת משלושת השנים) אני בוחרת את ההתמחות באוכלוסיה מסויימת? ( אני מאד אוהבת את ענייני הזוגיות/ משפחה ) דבר שני, אם ארצה להמשיך אחרי התואר ראשון בעו״ס לימודי המשך בטיפול זוגי- משפחתי.. מה התנאי קבלה? תודה רבה.
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוצילאית
שלום אוריאן,
במהלך התואר אפשר לבחור תחום התמחות, את תחום ההתמחות בוחרים בסוף השנה הראשונה לקראת השנה השנייה. כדאי שתבררי אלו המתחויות קיימות במסלול שאת נרשמת אליו ואם יש מסלול פרטני, שהוא מה שמעניין אותך לעשות.
לגבי סוג האוכלוסייה להתמחות, כאן יש פחות בחירה, כי מצוותים כל עו"ס לעתיד לגוף מסויים לעבודה מעשית, אך אם תמצאי גוף המתאים למה שמעניין אותך, ייתכן ויאשרו לך לעשות את העבודה המעשית שם. מלבד זה, יש הרבה פחות התעסקות עם מה שבוחרים הסטודנטים לעשות.
לגבי טיפול זוגי ומשפחתי, בדרך כלל הדרישות הן לתואר ראשון לפחות, כאשר יש דרישה לתואר שני לפני סיום הקורס בכל מקרה (אפשר פשוט ללמוד במקביל לתואר שני). בנוסף, חייבים מספר שנות ניסיון כמטפלים, כך שעבודה סוציאלית מתאימה בהחלט. בנוסף, צריך לעבור ראיון אישי. אני חושבת שהקפתי את עיקר הדרישות.