שלום וברכה, אני כרגע אחרי שנתיים לימודי הוראה, רציתי להמשיך למכון לנדר ולסיים תואר בחינוך B.A , והשנתיים שבהם למדתי הוראה ייחשבו לי ויישאר לי רק שנה כדי לסיים תואר. אני רוצה לעשות זאת, כדי לעקוף את הפסיכומטרי, ואז להמשיך לעבודה סוציאלית. האם זה חכם לעשות את זה? אם אני לא ממשיכה ישר לעבודה סוציאלית, יש לי מה לעשות עם תואר B.A? האם זה באמת יקל עלי מבחינת קבלה לעבודה סוציאלית? אשמח לתשובה.
ש
שני יונגר
עדיף לסיים את התואר ורק אז ללמוד להסבה לעבודה סוציאלית
שלום שירה,
אני מקווה שהבנתי אותך נכון. לאחר שנתיים של לימודי הוראה, נותרה לך עוד שנת לימודים אחת לסיום התואר הראשון בחינוך. לאחר מכן תוכלי להמשיך לסטאז' ולהיות מורה אם תרצי בכך. במידה ואת רוצה להיות עובדת סוציאלית עליך להציג כמובן תואר ראשון כלשהו ולעבור את מבחני הקבלה וללמוד להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית.
נכון להיום, לא בטוח שתוכלי להתקבל ללא סיום התואר הראשון, וגם חבל ללמוד עכשיו 3 שנים רק לעבודה סוציאלית ולוותר על התואר בחינוך.
לכן, מכיוון שבכל מקרה יש 3 שנות לימודי לפניך, לא משנה באיזה מסלול לימודים תבחרי, לדעתי כדאי לסיים בעוד 3 שנים 2 תארים ולא רק אחד.
לכן, סיימי את לימודי תעודת ההוראה והחינוך ולאחר מכן המשיכי ללימודי עבודה סוציאלית באחד ממסלולי ההסבה.