שלום, התקבלתי לעבודה בעמותה במשרה מלאה, ואני מעוניינת לדעת מה השכר שמשלמים? תודה
ש
שני יונגר
שכר העובדים הסוציאליים
שלום איבה,
השכר של העובדים הסוציאליים על-פי חוק הוא 6417 ש"ח. אך ייתכן והשכר שיציעו לך בעמותה יהיה גבוה יותר. כאן כבר נכנסת יכולת המיקוח שלך על השכר, ותמיד כדאי לבקש יותר ממה שבאמת שואפים לקבל כדי להגדיל סיכויים לקבל את השכר המתאים.
השכר שתארתי להלן הוא כמובן ללא נסיעות והטבות שונות אחרות, אם ישנן.
בברכה, שני
א
איבה
המשך שכר
היי, תודה רבה שני, רציתי להבהיר עניין אחד, אני ממלא מקום לעובדת סוציאלית למשך ששה חודשים. קיבלתי משכורת של 5900 (ברוטו) כולל נסיעות. אני מאוד מעוניינת לדעת מה הזכויות שלי מבחינת שכר, והאם אני צריכה לערער על השכר שאני מקבלת.
ש
שני יונגר
שכר לימודי של עבודה ראשונה
שלום איבה,
מכיוון שאת רק ממלאת מקום, אין אפשרות למיקוח על השכר. כמובן שהכל תלוי בהיקף המשרה, האם את עובדת במשרה מלאה? מרבית המשרות של העובדים הסוציאליים שאני מכירה הן חלקיות, האם כך הדבר גם אצלך? אם המשרה היא חלקית, אז אין שום סיבה שתרוויחי יותר מהשכר המגיע לך עבור משרה חלקית.
בכל מקרה חשוב מאוד כאשר תחפשי עבודה קבועה שתזכרי מהו השכר שאת אמורה לקבל כעובדת סוציאלית ומשם כמובן יש תמיד אפשרות רק לעלות ולא לרדת, את לא חייבת לעבוד בכל מרה שיציעו לך ובוודאי שלא בכל שכר שיציעו לך.
נכון להיום כמחליפה, ואני מניחה שכדי לצבור ניסיון שכר הלימוד (כך אפשר לקרוא לזה) משתלם דווקא במקרה הזה, כי עם חצי שנת ניסיון בתפקיד הנוכחי כבר תוכלי לחפש עבודה בצורה מוצלחת הרבה יותר.