אז ככה.. אני לומדת מדעי ההתנהגות (קיבלתי 547 בפסיכומטרי שזה לא מספיק כמעט בשום מקום לקבלה לעו"ס) אני כמהה ללמוד עבודה סוציאלית בכל מצב עומדות בפני 2 אופציות: 1. אם אוציא ממוצע 85 ומעלה בשנת הלימודים הראשונה של מדעי ההתנהגות, אוכל בשנה הבאה, בשקלול עם הפסיכומטרי שלי להתקבל לעבודה סוציאלית באוניברסיטת ת"א (בדקתי באתר שלהם ויש אופציה כזאת) 2.בכל מצב ככל הנראה, להתקבל בשנה הבאה למכללת מבח"ר (מכללת בני ברק החרדית- אני דתיה) בבני ברק..
אני מתארת לעצמי שלאוניברסיטת ת"א יש הרבה יותר שם בכל התחומים.. אבל השאלה שלי היא דווקא בכיוון שונה מאחר ועברתי משבר כלשהוא, יש לי ירידה קוגנטיבית בזיכרון בעיקר, ואני מפחדת כי הלימודים יהיו קשים לי מידי באוניברסיטת ת"א. יש לי תחושה(טובה מבחינתי כן) שאולי במבח"ר הם יהיו יותר "חפיפניקים" (למרות שזו שלוחה של אוניברסיטת חיפה) כמו שהם מחפפים בתנאי קבלה ומקבלים גם עם פסיכומטרי 540-550 ...
מה כדאי לבחור? בטח שהייתי רוצה להתקבל לאוניברסיטת ת"א זו לא שאלה בכלל, אבל אני פשוט מפחדת מהשם הגדול הזה שמא לא אעמוד בדרישות (יש לציין שנכון לעכשיו אני עומדת בדרישות של שנה א' מדעי ההתנהגות אף על פי שאין עדיין מבחנים שיבדקו זאת, אני מרגישה ששולטת ברוב החומר)
בנוסף, רציתי לשאול האם השאלות במבחנים של ע.סוציאלית הן אמריקאיות? האם זה בטוח שיתנו לי פטורים על קורסים שכבר למדתי? כמה לימודי ע.סוציאלית קשים יותר ממדעי ההתנהגות ברופין? הייתי רוצה לדעת בכדי שיהיה לי מדד יחסי כלשהוא..
אשמח לקבל תשובה! תודה רבה!:)
ש
שני יונגר
מעבר ללימודי עבודה סוציאלית
שלום מילי,
אנסה לענות על כל שאלותיך. ראשית סטודנטים רבים חווים משבר בשנת הלימודים הראשונה שלהם ומחרטים ועוברים למסלול לימודים אחר. את בוודאי לא הראשונה ולצערי גם לא תהיי האחרונה שחווה משבר בלימודים.
לגבי המעבר, כדאי מאוד לנסות ולעבור למסלול אחר בתוך מוסד הלימדים בו התחלת כי הרבה יותר פשוט לקבל פטורים מקורסים באותו מוסד לימודים מאשר במוסד לימודים אחר.
אני באופן כללי מציעה ללכת וללמוד את מה שאת חושבת שמתאים לך ולא להתפשר אם לא חייבים, אך לגבי מוסד הלימדוים לא אוכל להמליץ על מוסד לימודים ספציפי אלא לומר לך לבחור ללמוד היכן שתרגישי בנוח ואת חושבת שתוכלי להצליח בלימודים. אם חשוב לך ללמוד באוניברסטה בשביל לקבל תואר אוני ברסיטאי זה שיקול ברור. וכדאי מאוד שתדעי כי אין מסלולים קלים או קשים, כל תואר מורכב מאוד ויש בו קשיים, אך עם הזמן לאורך שנות הלימוד מתרגלים לדרישות האקדמיות ולרמת הלימוד ולומדים כיצד ללמוד נכון יותר והדברים נראים פשוטים יותר לרוב הסטודנטים.
לגבי המבחנים, זה מאוד תלוי היכן לומדים ובאילו קורסים מדובר, אך ברוב המקרים לא מדובר במבחנים אמריקאים.
לגבי רמת הקושי אני מניחה שהיא דומה מאוד, אך אופי הלימודים ממש שונה בגלל עבודה המעשית שקיימת רק בלימודי עבודה סוציאלית.