אני בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות - פסיכ' ארגונית. יש לי משיכה לתחום העבודה סוציאלית, ידע וניסיון. רציתי לדעת לגבי קבלה לתואר שני ? יש השלמות שאני צריכה לעשות? או לחלופין מבחן כלשהו? תודה רבה ויום טוב!
ד
ד"ר מני בן עזרא
קבלה לעבוה סוציאלית
שלום אושרת,
באופן כללי, אין מעבר מתואר ראשון בלימודי מדעי-ההתנהגות או פסיכולוגיה לתואר שני בעו"ס. בכדי להגיע לתואר שני בעו"ס, עלייך בתחילה לסיים לימודי השלמה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית (שנתיים). בהנחה וציונייך מספקים, ישנה אפשרות להתחיל את לימודי התואר השני בעבודה סוציאלית.
בהצלחה!
o
oshrat
קבלה לעבודה סוציאלית
ד"ר מני שלום רב! נראה לי קצת תמוה שבוגר תואר 1 בפסיכו' צריך לעשות כ"כ הרבה השלמות כדי להתקבל לתואר שני בעבודה סוציאלית. מה גם שלפי הבנתי מקצוע הפסיכו' נחשב להרבה יותר יוקרתי רק שזו "אותה הגברת בשינוי אדרת", אז אולי כדאי פשוט להמשיך בתחום הפסיכולוגיה ? מה דעתך? ובנוסף רציתי לדעת, האם גם במקומות אחרים( כמו ב"א למשל) מבקשים שנתיים השלמות?? מודה לך מאד על הסבלנות והתשובה המפורטת, אושרת.
ד
ד"ר מני בן עזרא
תשובה
שלום אושרת, א. יש דמיון רב בין המקצועות אך ההכשרה המעשית קובעת את לימודי ההשלמה. עובד סוציאלי מתחיל את הכשרתו הקלינית משנה א' בתואר הראשון. בנוסף, בשנים ב' וג' הם מבצעים פרקטיקום בשדה בצורה אינטנסיבית בשונה מתלמידי פסיכולוגיה.
ב. לגבי המשך בתחום הפסיכולוגיה, תלוי לאיזה תחום את רוצה להמשיך. יש מגוון רחב של מגמות בלימודי התואר השני בפסיכולוגיה. זכרי גם שהדרישות ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה הן גבוהות מאוד ודורשות את מבחן המתא"ם.
ג. לעניות דעתי (וכדאי מאוד לבדוק זאת), כל בתי הספר לעבודה סוציאלית מיישרים קו ודורשים שנתיים השלמות בתוכנת ההסבה.