שלום רב, דבר ראשון רציתי להתנצל מראש באם שאלותיי נשאלו כבר בעבר בפורום זה. יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני במנהל עסקים התמחות שיווק. אני מאוד מעוניינת לבצע הסבת מקצוע ולעשות תואר שני בעבודה סוציאלית (מה שנקרא באונ' ירושלים וחיפה - מסלול השלמות לתואר שני). אני נרשמת על סמך התואר הראשון כי חסרות לי 3 נק' בתואר השני בכדי שארשם על פיו (דורשים ממוצע 85 ומעלה בתואר השני). נאמר לי כי על סמך תואר ראשון אני צריכה לעשות בחינה באנגלית. 1. היכן אני יכולה לקבל פרטים אודות הבחינה. אין לי בעיה באנגלית ואני שולטת בשפה היטב אולם נאמר לי שזה בסביבות 3 שעות ולא ניתן לי פירוט נוסף על מה מדובר. כמו כן, אני רוצה להתמחות בתואר בתחום הקליני 2. רציתי לשאול מה ההבדל בין תואר שהוא msw (כמו בירושלים) לבין ma בעבודה סוציאלית (כמו בחיפה) והאם יש הבדל ביניהם עבור ההתמחות הקלינית. (אולי אחד נחשב יותר מהשני מבחינת התמחות זו ובכלל). תודה רבה, אלונה.
ד
ד"ר רונית שבילי
MSW או MA
שלום אלונה
אני מציעה לך לפנות ישירות למוסד ולברר בקשר לבחינה באנגלית. לגבי התארים נראה כי מדובר בסמנטיקה: MSW הן ראשי תיבות של מוסמך בעבודה סוציאלית (בתחומים אחרים המוסמך נקרא MA). MA הינו תואר מוסמך ללא דגש בתחום. אני ממליצה שתפני ליעוץ האקדמי בשני המוסדות ותתרשמי מהם אישית ותבררי לאשורן את הנק' השונות.