היי רונית, ציון הפסיכומטרי שלי כרגע לא מספיק בשביל להתקבל ללימודי עו"ס באוניברסיטה.לכן חשבתי לכיוון של מכללה. לפי ניסיונך,האם ישנו שוני מבחינת העדפה לקבלה למקום עבודה בין תואר ממכללה לבין אוני'?
שאלתי השנייה היא,במידה וארצה לשלב עוד מקצוע עם עו"ס,מהו המומלץ בעינייך? חשבתי על משפטים ועו"ס.. בנוסף,האם כשאסיים תואר ראשון אקבל קצת יותר משכר מינימום?החשש שלי הוא ללכת ללמוד מקצוע שבעתיד גם עם תואר שני לא יהיה לי שכר..למרות הסיפוק האישי.. תודה וערב טוב!
ד
ד"ר רונית שבילי
עבודה סוציאלית - סיפוק מול שכר
שלום אמילי
אענה לך ממקור ראשון. בעברי עסקתי בניהול מחקר ופיתוח בתעשייה וראיינתי וקבלתי לעבודה עובדים רבים. נכון שתואר ממוסד אקדמי יוקרתי נראה יוקרתי יותר ויתכן ויש נטייה להעדיף תארים של אוניברסיטאות מאשר מכללות אך הפער הנ"ל מצטמצם. הקריטריון העיקרי בד"כ בבחירת המועמד תואר מוכר כתנאי ראשון ומעבר לכך ההצלחה בריאיון העבודה תוצאות מבחני הקבלה והניסיון, וכך נהוג ברוב מקומות העבודה. תחום המשכורות בעבודה הסוציאלית ידוע ואינו גבוה. נתון זה הוא עובד. אך קחי בחשבון שסיפוק בעבודה הינו פרמטר מאד קריטי בבחירת תחום עיסוק. ובכל זאת בעמדות ניהול ותואר שני ניתן להגיע לשכר יחסית גבוה (ראי באתר משכורות). לגבי המקצוע הנוסף המלצתי לבחור מתוך העדפתיך במידה ובכל זאת בעתיד תבחרי לעבוד בו.