שלום, שמי גלי ואני מורה להוראה מתקנת בבי"ס, כמו כן יש לי מרכז לשיעורי הוראה מתקנת. אני מעוניינת להמשיך וללמוד אך מתלבטת רבות בין עבודה סוציאלית או ייעוץ חינוכי. ההתלבטות נובעת מכמה גורמים: א. איזה מבין המקצועות ייתן לי כלים רבים יותר לעסק הפרטי שלי? האם ייעוץ חינוכי הוא במסגרת בית סיפרית בלבד, האם הוא יתרום לי מבחינה העסק הפרטי או שאולי העבודה הסוציאלית תתרום לי כלים רבים יותר ובינם את ההסמכה לטיפול? ב. אני בעלת תואר ראשון B.ed האם יש באפשרותי להמשיך לתואר שני באחד המקצועות, ייעוץ חינוכי או/ו עבודה סוציאלית? ג. אני מאוד מתעניינת בתחום הטיפולי ובתחום פיתוח כישורים חברתיים לילדים. האם אחד מהמקצועות הנ"ל מכשיר גם בתחום זה או שיש קורס או השתלמות בתחום?
תודה מראש גלי
ש
שני יונגר
באיזה מסלול ללמוד לתואר נוסף?
שלום גלי,
לפי מה שאת עושה עד היום נראה כי ייעוץ חינוכי הרבה יותר קשור למה שאת עושה היום ויתן לך כלים להרחיב את העסק שלך, לעומת עבודה סוציאלית שהיא לכיוון אחר לחלוטין.
לגבי הסמכה לטיפול, הייעוץ אינו מסמיך מטיפול אלא לייעוץ יש לשים לב למינוחים השונים, בעבודה סוציאלית יש גם הסמכה לטיפול. במיוחד בתארים מתקדמים בתחום, או בפסיכותרפיה שעוסי"ם רבים פונים אליה לתארים שניים ושלישיים.
התואר שלך מאפשר לך להמשיך לכל אחד מהמסלולים. כאשר, בעבודה סוצילאית מדובר במסלול הסבה (יש גם הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית ששווה שתשקלי אותו).
לגבי פיתוח כישורים חברתיים אצל ילדים אם לא מדובר במסלול טיפולי ספציפי כמו טיפול בדרמה/ ספורט, אומנות/ מוסיקה וכו', אז עדיף אולי לקחת קורסים בתחום ויש רבים מאוד המיועדים לאנשי מקוצע כמובן.
בברכה, שני
ג
גלי
המשך שאלה
שני שלום, ראשית תודה רבה על התשובה המועילה מצד אחד ומעוררת מחשבה מצד שני. רציתי לדעת האם ידוע לכם היכן ניתן ללמוד קורס של פיתוח כישורים חברתיים? המקום היחיד שמצאתי שניתן ללמוד בו את הקורס הזה הוא מכללת אחווה ולצערי המכללה רחוקה ממני גיאוגרפית. האם קיימים מקומות שאתם מכירים באזור המרכז לקורס פיתוח כישורים חברתיים לילדים?