שלום, למדתי הוראה ועסקתי בזה כמה שנים אבל תמיד עם פזילה לעולם הטיפולי. סיימתי את לימודי ההוראה לפני כ8 שנים ועדיין לא מצאתי את עצמי באף בי"ס/כיתה שבא לי להשקיע שם.בו זמנית אני תמיד חושבת על הסבה לע.סוציאלית או לחנ"מ או יעוץ חינוכי או תרפיה באומנות. אני כל הזמן בלופ שכזה. נראה לי שיתאים לי ע.סוציאלית אבל בגיל 33 זה לא מאוחר?וחוצמזה אני רואה שיהיה לי חסר הצד של ללמד ולחנך למידות וכו.איך אפשר להגיע להחלטה ולא רק להתברבר? תודה רבה
ש
שני יונגר
התלבטות לגבי מסלול לימודים
שלום רוית,
את שואלת בהחלט שאלה קשה. כאשר יש מספר אפשרויות לבחירה זה בהחלט מצב מורכב מאוד. אני מניחה שאם תפני לעולם הייעוץ החינוכי הוא לא יסתור את עולם ההוראה ולכן תוכלי לעשות זאת במקביל לעבודה כמורה ותרוויחי את שני העולמות. כנ"ל לגבי תרפיה באומנות.
בלימודי עבודה סוציאלית, שהם קצת טובעניים יותר כי מדובר בהסבה לתואר נוסף ולא בתואר שני את כמובן תוכלי לעבוד במשרה חלקית כמורה במהלך הלימודים, אך השאלה הכלכלית פה מכריעה. האם תוכלי לעמוד בנטל הכלכלי של לימודים אקדמיים של 4 ימים בשבוע (לא מלאים) המאפשרים עבודה במקביל ובעתיד תוכלי כמובן גם להתשלב כיועצת בית ספר שיכולה ללמד כמובן, או שתעבדי במספר משרות חלקיות, מה שעלול להפוך את לוח הזמנים שלך לעמוס מאוד. זה המחיר של מספר עבודות חלקיות.
עכשיו, אולי כדאי שתשאלי את עצמך שאלות קצת יותר מתאימות לגבי מה הכי מתאים לך, או שתדברי עם אנשי המקצוע ותראי אם העובודה ממש בשטח היא מה שאת רוצה לעשות. כדאי שתקראי הרבה על כל תחום ותקראי גם בין השורות את מה שבאמת המסלולים הללו מציעים לך בעבודה בשטח, אך באמת עדיף לדבר עם מי שעובד בתחום.