שני שלום רב, אני מתחילה את לימודי עבודה סוציאלית השנה באוניברסיטה למרות שזה עדיין מוקדם לקבל החלטות ..
בגדול אני רוצה לעסוק בתחום השיקום עם קהילת הנכים אך האם תחום זה הוא יותר בעל זיקה לקהילתי או לפרט ומשפ' מה גם שאני יותר מעוניינת בהנחיית קבוצות .
תודה,
ליאת
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית והנחיית קבוצות
שלום ליאת,
בהחלט נשמע לי שהמסלול המתאים לך יותר הוא המסלול הקהילתי. כלך מי שאוהב לעבוד בתהליכם קבוצתיים צריך לבחור במסלול הזה, הוא מאוד שונה מהפרטני שאינו פונה לתחום הקבוצות. בנוסף, שיקלי ללמוד במסלול הנחיית קבוצות שלא לתואר לאחר הלימודים שיתן לך את הכלים הפרקטיים לעבודה נכונה עם קבוצות, מהיכרותי החלק של הנחיית הקבוצות שנלמד במהלך התואר בעבודה סוציאלית מאוד לוקה בחסר ואינו נותן את הכלים ב100% כדי להיות מנחה טובה של קבוצות. אני לא בעד תואר שני בהנחיית קבוצות, לא מבינה למה לעשות מזה תואר, אלא אם את בוחרת במסלול דינאמי של הנחיית קבוצות שם אולי יש מקום לכך.
עם זאת, חשוב שתחליטי במהלך הלימודים מה מעניין יותר אותך לעשות כשתהיי בעיצומם של הלימודים, כי לא בוחרים מייד אלא מתנסים ורק אז בוחרים.
בהצלחה, שני
ל
ליאת
תגובה לתשובתך ...
שני היי, ראשית תודה רבה על תגובתך המעמיקה והאיכפתית . נכון, שיש לי עוד זמן ובמהלך העב' המעשית אוכל להתחבר יותר לתחום בו אבחר לעסוק אך אני בעצמי אישה "נכה" כך שאני מאוד מתחברת לתחום השיקום מקום בו כמעט ו"גדלתי" לכן חשוב לי לעסוק דווקא בתחום בו אני באמת מאמינה שאוכל למצא את מלוא הפוטנציאל .. (מודלינג)
ברור לי שהמסלול הפרטי הוא יותר טיפולי ולאחר מכן האפשרויות הן לימודי פסיכוטרפיה או ייעוץ זוגי למשל .. בקיצור אשאיר את האופציות פתוחות ולימוד הנחיית קבוצות אעשה בהמשך בכל מקרה אך לא כתואר 2 דווקא עו"ס שיקומית זהוהתואר השני בו אני מעוניינת. אך פרה פרה ואכבוש את כל העדר ..