שלום, שמי מור ואני סטודנטית שנה ג' לעבודה סוציאלית תואר ראשון. לאחרונה נחשפתי לתחום של האבחון הדידקטי/פסיכודידקטי והוא מאוד מרתק אותי. רציתי לדעת מה עליי ללמוד בכדי להיות מוכשרת כמאבחנת פסיכודידקטית? האם אני יכולה להתחיל תואר שני ישר או שיש צורך בניסיון קודם? האם אני צריכה ללמוד לימודי הסבה או שמפני שעבודה סוציאלית היא מקצוע פרא-רפואי אפשר אפשר ישירות להתחיל תואר שני? תודה רבה ומועדים לשמחה!!(:
ש
שני יונגר
לימודי אבחון דידקטי
שלום מור,
תנאי הקבלה ללימודי אבחון דידקטי הם: תואר ראשון באחד התחומים חינוך פסיכולוגיה או ייעוץ חינוכי, אך ניתן להתקבל עם השלמות גם מתארים אחרים בתנאי שממוצע הציונים שלך בתואר הוא 85 לפחות.
בנוסף, תדרשי לעודת הוראה ומעבר ראיון אישי, אני מציעה שתלמדי במקביל גם לתעותד הוראה וגם לתואר השני באבחון דידקטי, מכיוון שלא למדת חינוך לתואר ראשון תעודת ההוראה גם היא אורכת שנתיים במסלול שתתבקשי ללמוד בו.
לגבי אבחון פסיכודידקטי, יש בעיה עם ההגדרה חלק ממכוני האבחון למעשה באבחון פסיכודידקטי מחלקים את האבחון לשני חלקים אבחון דידקטי ואבחון פסיכולוגי, על-ידי שני אנשי מקצוע ויש מכונים שבהם פסיכולוג חינוכי עם הכשרה לאבחון דידקטי מעביר את האבחון המלא.