סיימתי את לימודי ההשלמה לתואר השני לעבודה סוציאלית במסגרת תוכנית ההסבה באוניברסיטת בן-גוריון. השנה אני מתחילה את תואר ה- M.A בתוכנית. האם ידוע לכן על מלגה שאפשר לקבל ללימודים אלו? בנוסף, רציתי לשאול אם הנתונים הבאים יוכלו לסייע לי לקבל מילגה: אני אמא לשלושה ילדים וילידת אוסטרליה , גרה באזור השפלה, לא עובדת כרגע
תודה מראש
דלית
ש
שני יונגר
אין מלגה ספציפית
שלום דלית,
ראשית באוניברסיטת בן גוריון יש המון מלגות דרך אגודת הסטודנטים ויש גם מלגות דרך דיקן הסטודנטים. צריכים להיות עירניים ולעשות ש"ב בעניין.
שנית, אין מלגה המיועדת לעבודה סוציאלית, לפחות לא בבן גוריון. מה שכן תוכלי להגיש בקשה למלגת נעמ"ת המיועדת לנשים בלבד.
לגבי מקום מגוריך, בררי גם בעירייה או ברווחה בעירייה לגבי מלגות לנשים שלא עובדות ומגדלות משפחה. ייתכן ויאמרו לך שיש מלגות כאלה רק לתואר הראשון.
אחד החסרונות של התפיסה לגבי התואר השני היא שהוא נתפס כמותרות מבחינת המדינה. לכן גם אין את אותם התקציבים לתארים אלו והלימוידם יקרים יותר בדרך כלל וגם כמות המלגות מאוד מצומצמת.
קחי בחשבון כי תאירי ההרשמה למלגות הם לאורך כל השנה ויש מלגות שזמן הגשת הבקשה אליהן כבר עבר, אך המועדים פזורים על פני כל השנה ורק צריכים להיות מסודרים.