שני ערב טוב , יש לי כמה שאלות חשובות לשאול אותך . שמעתי רבות על התחום ודווקא מן הצד השלילי שבמקצוע יחד עם זאת חשוב לי להבין מס' דברים שהם קריטיים בעיניי 1- איך ניתן להתגבר על חרדתיות ודמיון מפותח כאשר עובדים עם אוכלוסיות קשות יום 2- האם מי שסובל מרגשנות והזדהות יתר עדיף שלא יכנס למקצוע בכלל ? 3- איך מתמודדים עם השחיקה ועבודה עם אוכלוסיות שלא נמצאות בחתך של הנורמה הסוציאלית , כלומר ( עבריינות , אלימות , נוער בסיכון וכו')? מדוע אני שואלת- מאז ומתמיד לי היה ברור שאני עובדת סוציאלית , מה שמנע ממני להיכנס לתחום זהו המצב הרגשי שלי של הזדהות יתר ועוד רגשנות כלפי מצבים שונים ומרכבים , וכך במרוצת השנים סיימתי 2 תארים בתחום אחר לחלוטין וכעת אני נמצאת במצב שאני עוד חודש מכניסה את 2 רגליי לתחום של לימודי עבודה סוציאלית , כבר התקבלתי ויש לי מערכות לימוד שנתית + מקום להכשרה כיוון שאני באה מן המשפחה מורכבת הפחד הנוסף שלי הינו סיכוי לא קטן להצפה , אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי , הדרך אל ההבנה שאין לאן לברוח מעצמי וזה התחום שבו אני מעוניינת מציב בפני מס' אתגרים רגשיים בדרך אל ההתמודדות , לכן אני שואלת את עצמי האם לדחות לעוד שנה כאשר הדרך אל הקבלה לחוג הייתה כזאת ארוכה או מה שנקרא לקפוץ למים ולראות בשטח איפה ייתכן ותהיה לי מעידה רגשית ולתפוס זאת בזמן ? האם יהיה נכון להתחיל את הלימודים ובמקביל ללכת לטיפול פסיכולוגי ? אשמח אם גם משתתפים אחרים בפורום יכולים להביע דעה בנושא מן הניסיון האישי ושאלה אחרונה - האם העבודה כ"כ שואבת אנרגטית וכ"כ עמוסה בצד השלילי של מה שעבדים מתמודדים עימו בפועל תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
התלבטויות לגבי עבודה סוציאלית
שלום לילך,
להלן תשובותי: 1. זו בהחלט שאלה מצויינת, והתשובה היא שזה לא קל לאף אחד. לשם כך יש תמיד יועץ צמוד לכל מחלקה לעבודה סוציאלית, כי פעמים רבות חווים הסטודנטים משברים וצריך אזן קשבת גם להם. לא ייתכן שתתבקשו לספוג כל כך הרבה מבלי שיהיה אצל מי לפרוק את הקשיים. שנית, לא הכל קשה וגם חלק מהלימודים עוסקים בדרכי הכלה והתמודדות ודרכים להמנע מהזדהות עם המטופלים. זה חלק מתהליך הלמידה. 2. אני לא בטוחה בכלל, הרי רגישות של עובד סוציאלי היא בדיוק מה שאנשים צריכים. גם לא חייבם ללכת לכיוונים היותר קשים בתחום, ולבחור בתחומים רכים יותר. 3. לאחר שני תארים שלא התאימו לך או שבחרת שלא לעשות איתם דבר זה בסדר לעשות עוד תואר נוסף. אני מניחה שתגלי בלימודים כי רבים מהקולגות שלך הם בעלי סיפור חיים לא פשוט, משום מה זה כנראה חלק מהתיקון של מי שחייו היו לא פשוטים באופן אישי. לגבי טיפול פסיכולוגי, לא הייתי רצה לשם לפני שהייתי נכנסת לעניינים, אך שמרי לך את האפשרות אם תרגישי לחוצה מידי בתקופות מסויימות.
דבר אחרון, חשוב מאוד שתשני את כיוון המחשבה משלילי לחיובי. העובד הסוציאלי קם בבוקר כדי לשנות דברים לטובה למען מטופליו ולכן העיסוק הוא בחיובי למרות שעובדים עם אוכלוסיות מתקשות. תופתעי לגלות כמה אומץ ועוצמה תמצאי דווקא אצל אלו שקשה להם ותראי כמה תוכלי ללמוד מהם ולהתעצם בעצמך. במיוחד כשאר חווים הצלחות האושר והסיפוק הם אין סופיים.
מאחלת לך המון הצלחה בדרך החדשה, שני
ל
לילך
לשני המיוחדת
שני ערב טוב , מאוד נגע לליבי לקרוא את השובתך לשאלתי , זה מאוד מחזק ורואים שאיכפת לך וזה בהחלט נותן פרספקטיבה ויכולת התבוננות מן הצד השני של המתרס על המקצוע ערב מקסים ושנה מדהימה שתהיה לך