שלום, כרגע, לאחר התלבטות, הערכה עצמית ומבחן מקצועי הבודק התאמה מקצועית של אדם מילא אני לקראת הרשמה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית. לצערי, השמועות על ההכנסה מהמקצוע חוזרות ומטרידות שוב ושוב את מחשבתי האם ללכת אחר החלום. האם כך אוכל לפרנס את משפחתי. כמו שנראה, עבודה סוציאלית זה מה שהכי מתאים לי ללמוד, אך אולי הסיכון לא שווה את זה. יש בורא לעולם וצריך לעשות כלי לפרנסה. אני שואל את עצמי שוב ושוב האם ללמוד עבודה סוציאלית זה באמת נקרא "לעשות כלי". המחשבה הזאת גורמת לי לדחות את ההרשמה ללימודים אבל הגיע הזמן להחליט. אשמח אם מישהו עם ניסיון יוכל לעזור. תודה.
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית ופרנסה
שלום יצחק,
זה לא סוד שעובדים סוציאליים לא מתעשרים מעבודתם. זאת לאור השכר הקבוע בחוק לעובדים סוציאליים בסך של 6400 ש"ח. יש את העובדים הסוציאליים העוסקים בסיעוד, שם אפשר להגיע לרמות שכר טובות יותר של 8-9 אך מרבית העובדים הסוציאליים לא אוהבים את התחום ולא רוצים לעסוק בו.
מצב השכר הנוכחי של העובדים הסוציאליים הביא לכך שהרבה עובדים סוציאליים פשוט פונים לעוד תחומים במקביל לעבודתם או במקום כגון, הנחיית של קבוצות, או פסיכותרפיה כתואר שני ופותחים קליניקה לטיפול ועוד.
אני מאמינה כי אם זה התחום בשבילך, אתה חייב ללכת ללמוד אותו, מתוכו יש רבים המגיעים לתפקידים ניהוליים בעמותות השונות ומצליחים גם להתפרנס מאוד יפה.
כל זמן שאינך עושה את הצעד הזה אין לך שום דרך לדעת מראש אם הוא נכון או לא עבורך. עשיית הצעד לכיוון היא היחידה שתבהיר לך מה נכון עבורך בעתיד.
מה אתה אומר?
בברכה, שני
י
יצחק
שאלות נוספות
בס"ד
תודה שני על התגובה העניינית והמחכימה. אגיב ואשאל על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון. 1. אני לא מחפש להתעשר, אלא לפרנס בכבוד. הלימודים לעו"ס דורשים "להפיל" את רוב הפרנסה על אשתי, השאלה היא-האם ההשקעה שווה את זה? 2. כתבת שהשכר הקבוע בחוק לעו"ס הוא 6400 ש"ח. האם עו"ס יכול לקבל גם יותר אם יש לו תואר ראשון בלבד? 3. מה תפקידו של עו"ס שעוסק בסיעוד? האם צריך לקלח את הקשישים ולחתל אותם וכו'..? 4. תואר שני עוסק גם בפסיכותרפיה ואפשר ללמוד גם פסיכותרפיה/פסיכודרמה בנפרד במשך כמה שנים. החוק לא מגביל עו"ס בתואר שני(בשונה מפסיכולוג) בפתיחת קליניקה לטיפול פרטני. 5. כנראה שניהול פחות מתאים לי.