שני שלום, איזה עוד תחום הכי קרוב קיים למקצוע של עבודה סוציאלית שהשכר בו יותר שפוי והתנאים גם יותר אנושיים ,מבקשת לחדד כי אני בעלת נטיות סוציאליות מאוד מובהקות יחד עם זאת השכר והן הקריירה ארוכת שנים שאני אצטרך לעבור בשביל משכורת של 7-8 אלף מורידה לי את החשק , חשוב לי להדגיש שאני עו"ס במהותי פשוט לא עוסקת בתחום ולא למדתי אותו , יש לי תכונות אישיות מולדות . אשמח לכל משיב תודה
ש
שני יונגר
לכי ללמוד עבודה סוציאלית
שלום מאיה,
אם תחום העבודה הסוציאלית הוא מה שמושך אותך ובטבע שלך, אני מציעה שתלכי ללמוד אותו. יש הרבה מעבר לשכר בתחום הזה ותמיד יש לאן להתפתח גם לכיוונים שבהם ניתן להשתכר בצורה מאוד מכובדת. בין היתר גם כעובדת סוציאלית ללא הסבה תוכלי להגיע לתפקידי ניהול כאלה או אחרים בארגונים חברתיים שלמדו בשנים האחרונות להעריך את היכולות והכישורים הניהוליים הטבעיים שיש להרבה עובדות סוציאליות והן נדרשות מאוד.
בנוסף, השכר הטוב ביותר שתוכלי להרוויח כעובדת סוציאלית הוא בתחום הסיעוד, שם רמות השכר גבוהות יחסית לתחום.
מכיוון ששאלת לדעתי, אני מציהע לך ללכת על התחום בעיקר מהסביה הפשוטה, כאשר יש לך תעודה מקצעוית ביד ולא תעודה כללית, אף אחד לא יכול לקחת אותה ממך. לרבים מבוגרי האוניברסיטאות שאנחנו פוגשים כאן בפורום אחרי מספר שנים יש תחושה של חוסר במקצוע כדי לעשות שינויים בקריירה. מעבר לכך שההתחלה של מרבית התפקידים היא שבכר יחסית נמוך ושכרם של העובדים הסוציאלייים על פי חוק כיום הוא 6400 ש"ח שהוא גבוה למשל משכרם של עובדי הבנקים המתחילים או כל מיני תחומים אחרים בהם הממוצע שכר לבוגרי תואר ראשון הוא בדרך כלל 6000 ש"ח.
להרחיב לשנות או להוסיף למקצוע העבודה הסוציאלית תמיד תוכלי בעתיד, ככה עושים גם רבין אחרים מתחומים אחרים, אך אל תלכי נגד הטבע שלך, שלא תתחרטי על כך בבעתיד. זו מתנה מאוד גדולה לדעת מה את אוהבת שאינה מתנת חלקם של רבים אחרים.
מה את אומרת?
בברכה, שני
מ
מאיה
לשני המדהימה
שני אני רוצה לומר שהתרגשתי עד מאוד לקרוא את התשובה הכ"כ מעמיקה , רגישה , איכפתית וחמה כזאת אכפתיות , כזה עומק , כזו אנושיות לכל הנמצאים במצב של אין מוצא או שוברי ראש המתעדים ללמוד או שכבר בעלי השכלה אקדמית ומחפשים את הכיוון מחדש / שינוי/ ערך מוסף וכו' זכות גדולה להכיר אנשים כמוך מאוד מודה לך על התשובה החמה וכזאת אכפתית
ש
שני יונגר
תודה רבה על התגובה החמה
שלום מאיה,
אין לי מילים בכלל לתאר כמה התרשתי לקרוא את מה שכתבת. אני מאוד שמחה לקבל משוב על התשובות שלי בפורום ושמחה עוד יותר אם אני מצליחה לעזור, לו אף במעט.
בסופו של דבר, חשוב לכל מנהלי הפורום שתבחרו במסלולים המתאימים לכם ומשם בדרך לתעסוקה ולמסלול החיים שבו תהיו מרוצים, ועוד יותר מכך תאהבו את מה שאתם עושים. כי את מרבית חיינו אנחנו מעבירים בעבודה, ולעשות משהו שאוהבים זו זכות גדולה מאוד.