שלום רב, שמי מירי, אני בת 32, עשיתי תואר ראשון בעבודה סוציאלית, ואני עובדת כבר שנתיים וחצי בכפר נוער בצפון. הייתי רוצה להתקדם וללמוד לטפל בבעיות התנהגות בפן נפשי קליני, אבל אני לא יכולה לעשות תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, וגם אני מעוניינת להישאר בתחום שלי. רציתי לשאול האם יש תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, ואם כן, מהם תנאי הקבלה, והאם אוכל להמשיך לעבוד ולגור בצפון תוך כדי הלימודים?
תודה לכם.
מ
מיה
תנאי קבלה לעו"ס תואר שני - פן קליני
מירי שלום לך , יש לקחת מספר דברים בחשבון 1- ממוצע של התואר הראשון בעבודה סוציאלית 2- מס' שנות עבודה בשטח + באלו נישות 3- מכתבי המלצה הן מן האקדמיה והן מן השטח בנושא של עבודה סוציאלית קלינית לתואר שני - בעיקרון אין חיה כזו , מה שיש זו התמקדות בקורסים שיש להם פן קליני יותר - כלומר לא להתפזר אלא לקחת קורסים מן הדיסציפלינה של הכיוון הקליני יותר וכמה שיותר שקשור לנושא של קליני אין עדיין הסדר בנושא של עו"ס קליני - יחד עם זאת עובדים סוציאלים בעלי תואר שני בהתמקדות " קלינית" יותר נקראים עוס"ם קליניים וכך גם מקובל בשוק התעסוקה 4- ניתן ללמוד לתארים שניים בצפון דוג' מכללת תל חי, אוניברסיטת חיפה - חשוב שם לבדוק באלו התמחויות/ מסלולים מלמדים מקווה שעזרתי בברכה
ש
שני
לפי בדיקה שערכתי
יש באוניברסיטת חיפה תואר שני בעו"ס יש 6 מחלקות שמתוכם 5 נחשבות קליניות: קלינית, ילד ונוער, משפחה, טראומה, שיקום ובריאות. את יכולה לראות באתר לגבי התנאים. בהצלחה
ש
שני יונגר
תואר שני בצפון בתחום קליני
שלום מירי,
ראשית תוכלי לנסות ולהתקבל ללימודי פסיכותרפיה, או דרמה תרפיה, משניהם תוכלי להגיע לתחום המבוקש.
לגבי תואר שני קליני, אין ממש תואר קליני, אך יתראים שהם עם דגש קליני. פני לאוניברסיטת חיהפ, התואר שהם מציעים הוא עם דגש קליני והם גם קרובים אליך יחסי ג"ג. אני חושבת שאולי כדאי שתפני גם למכללת תל-חי יש להם מסלולים לתואר שני מעניינים בתחום.
אני חושבת שלימודים לא אמורים להפריע לך יותר מידיי לעבודה, לכן גם כדאי שתבחרי בתואר הממוקם בצפון.