אני מתעניין בלימודי עבודה סוציאלית. אני מעוניין לעסוק בתחום הנוער וילדים במסגרת כפרי נוער ופנימיות[אני בעצמי בוגר כפר נוער]. ואולי גם בהמשך בהמשך בשיקום האסיר,ומכורים לסמים והימורים. אני הבנתי שאין התמחות בנושאים אלו במכללת תל חי לה אני עתיד להרשם. אמנם מסלול לחץ וטראומה די מעניינים אותי אבל השאלה הגדולה האם תחום ההתמחות הוא זה שיקבע לי את עתידי במקצוע?
א
איה
עתיד מקצועי
מאור שלום לך , נכון המוקד חשוב אבל שחשוב יותר בפועל זהו הניסיון שלך מן השטח תחום התמחות מכוון אותך לעיסוק יותר פרטני או קהילתי , יחד עם זאת כאשר אתה נמצא בפרקטיקום יש לך יכולת בחירה באיזה שרותים תרצה לבצע עבודת שטח במקרה שלך : שיקום אסיר , התמכרויות וכו' בעת חיפוש מקום עבודה אתה צריך לכוון את עצמך לנישה של התמכרויות וכמובן מסלול פרטני בעת לימודים הינו יותר הגיוני מאשר קהילתי , מסלולת טראומה ולחץ אשר נלמד דרכו ניתן להבין איך אנשים מגיעים לאותו מצב של התמכרויות לא פעם בעקבות משברים אנשים יורדים לשפל המדרגה שיהיה בהצלחה
ש
שני יונגר
פרטני או קהילתי
שלום מאור,
אני רוצה לחזק את דבריה של איה. מאוד חשוב לאן אתה תכוון את עצמך. מה שכן חשובה מאוד נקודת הפתיחה פרטני או קהילתי. מהדברים שתארת כאן נראה כי המסלול הפרטני יותר קרוב ליך. אך יש אפשרות לבחור לראת השנה השנייה את המסלול המועדף. המטרה של המבואות בשנה הראשונה היא בין היתר לתת לך מושג על מה מדובר כדי שתדע לבחור טוב יותר בהתאם לשאיפות שלך.
לגבי המסלול של ההתמכרויות וכו'. הוא יכול להיות חלק מהניסיון שלך וכמובן שקח בחשבון שמרבית העוסי"ם עושים מסלולי התמחות בתואר שני שם אפשר להתמקד הרבה יותר. כפי שרשמה לך איה מסלול ההתמכרויות הוא באמת יותר פרטני. ולכן עדיף שתחליט במהלך הלימודים איפה אתה רוצה להיות בסופם.
כדאי שתדע כי יש גם עבודה קבוצתית בתחום ההתמכוריות, לא רק פרטנית.