אני לא מצליח להחליט! אני נמצא בשלב שבו אני צריך לבחור בין המוסדות הבאים: 1. אוניברסיטת בר אילן 2. מכללת תל חי האם מישהו יכול לשפוך אור בנושא התוכניות לימוד והשוני ביניהן? וכמובן אם יש המלצות לאיפה כדאי ללמוד בבקשה, אני אשמח לכל הכוונה שהיא
ש
שני יונגר
לימודי עבודה סוציאלית
שלום מעיין,
בר אילן- מלמדים את המסלול לתואר ראשון באחד משני מסלולים פרטיני-קיהלתי או קבוצתי-קהילתי. אלו הבוחרים במסלול הפרטי לרוב ממשיכים ללימודי פסיכותרפיה או טיפול מכל סוג אחר ועוברים למסלול טיפולי שאינו בהכרח בתחום העבודה הסוציאלית.
תל-חי- מללמדים את המסלול הרגיל של עבודה סוציאלית אך גם הכניסו ערך מוסף עם המסלולים בתחום הטיפול בטראומה או לימודי זיקנה. אלו לימודים שבדרך כלל מקבלים ביטוי רק בתארים שניים.
כדאי לדעת, כי תואר ראשון בלי כל קשר אינו מעמיק בתחום מסויים, ויש חובה להתחיל לעבוד לאחר הלימודים כדי להירשם כעובדים סוציאליים. אם רוצים להעמיק בתחום מסויים בדרך כלל מומלץ להמשיך ללימודי תואר שני.
בברכה, שני
מ
מעיין
שאלה נוספת
דבר ראשון תודה רבה על התשובה שני, דבר שני אז אם ככה אז מה ההבדל בין התכנית הרגילה בתל חי לבין התכנית פרטנית/קבוצתית בבר אילן? ובנוסף האם יש מסלול יותר ממולץ ללמוד בו?
א
איה
הל מסתכם במה תרצי לעבוד
מעיין במידה ואת מעוניינת בטיפול אז מסלול פרטני , יש גם מסלול כללי אשר כולל בתוכו שלל עולם תוכן שונים , מה שנקרא עובד סוציאלי כללי יש גם קהילתי - עיסוק עם קבוצות/ אוכלוסיות כל השאלה לאן את מכוונת
מ
מעיין
איה שלום
דבר ראשון אני בחור :] ואני מאד מודה על תגובתך. דבר שני, אני כרגע לא יודע לאן אני מכוון את עצמי יותר מדי בעבודה סוציאלית ציפיתי שזה יגיע תוך כדי הלמידה וההתנסות ובדיוק מהסיבה הזאת אני מתלבט בין שני המוסדות הללו. עיינתי במערכת השעות של שני התארים ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בינהם.. ראיתי שבבר אילן יש את התתמחות הפרטנית/קהילתית ושבתל חי בכלל לא נוגעים בזה (בצורת התמחות נפרדת לפחות). מה גם שמבר אילן מקבלים B.S.W ומתל חי B.A וחשוב לי לדעת מה הסיבה לתארים השונים, והאם יש לזה איזשהי חשיבות? אני אשמח גם מכל באי הפורום שנתקלים בהודעה שלי, לנסות ולשפוך אור על המצב מנסיונם או מדברים שהם שמעו כי אני בהתלבטות מאד קשה! ואני רוצה כבר להחליט איפה אני מתחיל ללמוד בעוד 3 חודשים. ושוב תודה רבה
א
איה
למעיין -
מעיין שלום לך שוב פעם , מספר נקודות 1- הבדל בין תארים כמו BA או BSW אין לזה משמעות זה אותו תואר , פשוט פקולטות במוסדות שונים קוראים לזה במשות טיפה שונים אבל זו אותה כוונה 2- לגבי מסלולים , יש מה שנקרא עו"ס כללי כאשר בתכנים הוא לומד שילוב של פרטני +קהילתי 3- מסלולים- פרטני עוסק יותר בטיפול פרטני ומערכתי כאשר קהילתי בעיקר מטרתו הינה עבודה עם קבוצות / קהילות דוג' שכונות, מועצות, וכו' בעיקרון אלה תפקידים יותר ניהוליים ופחות באים במגע בטיפול ישיר יחידני ושוב פעם הדרך הכי בטוחה הינה התחלת לימודים וחשיפה לפרקטיקה שבה דרך התנסות אתה תגלה איפה אתה חפץ ואם אלו אוכלוסיות אתה מעוניין לעבוד, מה מושך אותך ובמה לאחר התנסות לא היית רוצה לעסוק בעתיד בר אילן מחשב למוסד בין המובילים בלימודי עבודה סוציאלית , תל חי נחשב למסלול מאוד איכותי ולא מעט אנשים השתלבו במהירות יחסית בשוק העבודה 4- עניין של מרחק גאוגרפי , אל תוריד זאת מן השיקול כי תגלה שיש לזה השפעה מאוד חזקה עלייך , מבחינת נוחות , שעות ומיקום הכשרה , הגעה למבחנים למוסד , שעות התנסות ופגישות עם המדריכים המלווים התנסות
א
איה
בחירת מוסד לימוד
שלום לך מעיין , את צריכה לשקול את ההתמחות שאת רוצה לקחת + קרבה גאוגרפית המוסדות מלמדים קצת מסלולי מוקד שונים , את צריכה לבדוק זאת טוב לפני בר אילן נחשבת למעולה למוקד פרטני או קהילתי , יחד עם זאת מוסד תל חי הינו מוסד מאוד איכותי מבחינת לימודי עבודה סוציאלית הכי חשוב זה לבדוק איפה יהיה לך יותר נוח הן מבחינת מערכת שעות, עבודה מעשית וכמובן מסלול התמחות שבו את מעוניינת