שלום רב, אורן, מעל גיל 30, ללא פסיכוטרי ועם בגרות 80,הגשתי מועמדות לוועדת חריגים המרכז האוניברסיטאי אריאל, זימנו אותי לראיון קבלה, ולהפתעתי היום לאחר שבועיים של המתנה ראיתי שלא התקבלתי, יש לציין שאני עוסק בתחום הנוער קצה\מנותק כבר שנתיים והגשתי המלצות מאוד מכובדות והכי חשוב הצגתי את עצמי בצורה הטובה ביותר, יש לציין שבראיון נאמר לי שמכיון שהבגרות שלי ממוצא 80 הם עלולים שלא לקבל אותי מכיוון שהם מפחדים שלא הצליח, הסברתי שאני מאוד רוצה להתחיל ללמוד והיום אני בוגר ביותר מעשר שנים לאחר הבגרות ואני יודע באיזה מקצוע אני רוצה לעסוק היום ובעתיד..! זה קצת מציק שמסתכלים רק על תעודת בגרות שהייתה לפני עשור ולא על הבן אדם שיושב מולם, יש מישהו שכל כך מתחבר לתחום הטיפול, שעוסק בתחום וממש רוצה להמשיך את העשייה היום יומית ולפתח את עצמו בתחום הטיפול, ועכשיו בגלל תעודת בגרות אני לא יכול להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב, "קצת" מבאס...... אשמח לדעת מה אני יכול לעשות כרגע, האם להגיש ערעור, זה יהיה רלוונטי להגיש, מה האופציות שעומדות בפני, האם יש מקום אחר שאני יכול ללמוד בו, ובכלל אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתכם.. תודה רבה
ש
שני יונגר
אפשרויות נוספות
שלום אורן,
יש עניין שאתה חייב להבינו לעומק. בגרות בממוצע 80 היא בגרות מאוד חלשה. בנוסף לכך, עברו 12 שנים מאז סיימת את לימודי התיכון שלך וניסית להתקבל על סמך הראיון שלא הצליח.
האופציה הטובה ביותר היא לנסות ולהתקבל על סמך פסיכומטרי בלבד, פרבילגיה שקיימת לבני 30+ שלא חייבים להציג תעודת בגרות כלל.
אפשרות נוספת היא להתחיל במכינה של 30+ללימודים אקדמיים ואז להכנס דרכה.
אפשרות אחרונה, לבדוק אלו קורסים נלמדים בשנה הראשונה ללימודים וללכת ללמוד באו"פ את אותם הקורסים (או ליתר דיוק קורסים מקבילים) ולנסות להתקבל לאחר 4-5 קורסים שתלמד שם.
חשוב שתדע אין הבטחות באף דרך לקבלה וודאית מלבד המכינה לבני 30+ שהיא בדרך כלל ערובה להצלחה אם עברת אותה בהצלחה.
בברכה, שני
א
איה
פניה לאורן
אורן שלום לך , מאיפה אתה במקור בארץ ? אולי תנסה את מכללת אשקלון ? הם מאוד אמפטיים לאנשים מן הסוג שלך שנמצאים בתחום ורוצים להתקדם בו , אני במקרה ניגשתי להסבה ולי היה חסר חצי נקודה ועם כל זה קיבלו אותי , אני יודעת כי במכללת אריאל הם מאוד נוקשים בעניין , יחד עם זאת כמו שציינה שני אולי תשקול בכל זאת נושא של מכינה היא גם תעזור לך מאוד להסיר את החלודה מה שנקרא - להיכנס ולקבל פוקוס וגם תעלה את הסיכויים שלך להתקבל תבדוק עוד אלו אופציות קיימות , שיהיה בהצלחה
א
אורן
תשובה חזרה
היי, דבר ראשון תודה לך ולשני על התשובות, אני במקור מהמרכז, מה שכן אין לי בעיה לנסוע ברכבת לאשקלון, אעשה הרבה בשביל התואר,! במקביל התחלתי לברר בבית ברל על קידום נוער, ומסתבר שגם שם דורשים ציוני בגרות ממש גבוהים, אני לא מבין, לא מתחשבים באלו שהיו ליצני הכתה בתיכון...? :) אם את מכירה מקום שאולי יהיה אפשרי ללמוד קידום נוער אז גם אשמח לשמוע, לגבי המכינה, אני די חושב שמעדיף כרגע ללמוד שנה או חצי שנה בתואר ולא להעביר עוד זמן וזמן... לגבי החלודה זה בסדר, למדתי בוינגייט כמה דברים אז אני מוכן לקרב..!! :) תודה רבה ואשמח לשמוע אם יש לכן עוד משהו..
א
איה
אורן כמה שיקולים שיש לקחת בחשבון
אורן שלום לך , אני במבינה שאתה ייתכן וקצר בזמן יחד עם זאת בתארים מסוג זה אין קיצורי דרך , כפי שאמרתה בעצמך , תעשה הרבה בשביל התואר אז מדוע לא להתאמץ עוד קצת , הגיל בתחום הנ"ל הוא לא קריטריון פוסל אלא להפך ככל שאתה יותר בוגר , בשל וכו' כך אתה יותר מותאם למקצוע , תשקול מה סדר העדיפויות שלך ואז תחליט לגבי לימודים בקידום נוער אינני יכולה לעזור לך בנושא בכל אופן בהצלחה בכל דרך שתבחר להשגת היעד הנכסף.