שלום לכולם, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה וכיום אני לומדת בלימודי תעודה של טיפול רגשי הנעזר בבע"ח ואני מעוניינת ללמוד תואר שני בע"ס קלינית באוניברסיטת חיפה. רציתי לדעת כמה דברים ואשמח לכל עזרה בנושא: האם בתום שנת ההשלמות אני למעשה נקראת עו"ס? עד כמה גמישים בתנאי הקבלה, האם צריך באמת שנתיים של ניסיון בשטח? כמה מתקבלים לכל מגמה/ בכל שנתון?
תודה מראש, שירן
ש
שני יונגר
שלום שירן
שלום שירן,
יש הבדל בין לימודי ההשלמות ללימודי הסבה. לימודי הסבה, שלאחריהם תחתמי בפנקס העוסי"ם הם לימודים של שנתיים. לימודי ההשלמות רק מכינים אותך לתואר השני בעבדןה סוציאלית, כלומר רק בסוף הלימודים תחשבי לעוסי"ת.
חייבים שנתיים של עבודה בשטח, זה הדבר הכי חשוב בתחום העבודה הסוציאלית. עובדים סוציאלים הם אנשי שטח ולכן הניסיון בשטח הוא החלק העיקרי בלימודים. זו הסיבה העיקרית בגללה הלימודים אורכים שנתיים לפחות. אך עם זאת, מתקבלים ללימודים גם סטונדטים ללא הניסיון הדרוש, שווה לנסות. אם לא לכי על מסלול ורק לאחריו לתואר שני במידת הצורך.
לגבי הקבלה של כמות הסטונדטים את הנתונים הללו יוכלו למסור לך באוניברסיטה העצמה.
בברכה, שני
ש
שני
מדוע דווקא חיפה?
אשמח לשמוע מה שמעת על חיפה. התקבלתי לשם לתואר שני ואני מתלבטת עם בן גוריון. לגבי ההרשמה היא כבר נסגרה אולי תנסי שנה הבאה. תכנסי לאתר שלהם כתוב שם על הקריטריונים והכל. אם את צריכה עזרה אשמח לסייע במייל עשיתי "סקר שוק":) בהצלחה