התקבלתי ללימודי ההשלמות לעו"ס לקראת תואר שני (מסלול של 3 שנים שבסיומו יהיה בעלת תואר שני) בחיפה ובבן גוריון. השאיפה שלי היא לעסוק בגוון הקליני ולהמשיך ללמוד פסיכותרפיה בהמשך דרכי. האם יש מישהו שיודע מה ההבדל מבחינת התכנים, רמת המקצועיות וכו' בין חיפה לבן גוריון בתואר שני? בנוסף גרה בשפלה ובן גוריון קרוב יותר אך ההכשרה המעשית (יומיים בשבוע) בדרום לעומת חיפה שההכשרה מעשית יכולה להיות במרכז. בשניהם יום לימודים מלא אחד בשבוע. אשמח להתלבט ביחד איתכם...
ש
שני יונגר
אפשרות שלישית
שלום שני,
ראשית אני ממליצה ללמוד קרוב לבית. אך אם את מעוניינת בסטאז' באזור המרכז אז אולי כדאי שתבחרי במוסד אקדמי באזור המרכז כדי שתקבלי סטאז' שם.
שתי האוניברסיטאות הן ברמה גבוהה מאוד ולגבי הלימודים הקליניים, שתי האוניברסיטאות הללו חרטו על דגלן את הקהילתיות והמקצועיות של העוסי"ם בוגריהן. אני חושבת שבר אילן נוטה יותר לכיוון הקליני, אם זה משנה מבחינתך את ההחלטה.
אולי כדאי שתנסי לפנות גם אליהם.
בברכה, שני
ש
שני
התלבטות בן גוריון חיפה
בר אילן לא רלוונטי בעיני כי אין להם תוכנית לתואר שני למי שמי שלא למד עבודה סוציאלית בתואר ראשון. אני מכירה את תוכנית ההסבה לתואר ראשון אך היא אינה רלוונטית בשבילי כך שבר אילן ירדה בחשבון. מדובר בפעם בשבוע כךשהמרחק פחות משחק תפקיד עבורי. יותר חשוב לי ההתמקדות בתכנים. אשמח לשמוע תגובות גם של סטודנטים מתואר שני שמשוטטים בפורום.