התקבלתי ללימודי תואר ראשון בתל אביב ובבר אילן. אני נורא מתלבטת. אם הבנתי נכון מתשובות שניתנו בפורום עד כה אין הבדל גדול בין התכניות באוניברסיטאות בתואר ראשון ובכל זאת, אני מתקשה לבחור בניהן. האם ידוע לך על איזשהו הבדל בניהן שיכול להיות רלוונטי לתקופת הלימודים עצמה או להמשך בלימודי תואר שני? כל דבר שתוכלי לתת כדי לקבל מושג טוב יותר יתקבל בברכה רבה.
א
אסתר
בר אילן ??
שלום,שמעתי שהתנאים קשים בבר אילן ות"א...אם תוכלי להגיד לי על איזה ממוצע וציון פסיכומטרי התקבלת -אשמח :)
ה
הדס
הכי פשוט
לשניהם לא התקבלתי באופן אוטומטי אלא לאחר הגשת ערעור בבר אילן ובקשה לקבלה חריגה בתל אביב. אני מציעה לך לבדוק את תנאי הקבלה באתרים שלהם ולהזין את הציונים שלך שם כדי לראות אם ציון ההתאמה שלך עומד בדרישות.
א
אסתר
תנאי קבלה
ממוצע הבגרות שלי הוא 93 ופסיכומטרי עוד לא עשיתי אני מתחילה עוד כמה חודשים...:)
ה
הדס
עוד אפשרות
באתר של תל אביב יש אפשרות להזין רק את ציון הבגרות המותאם ולדעת מה ציון הפסיכומטרי שאת צריכה כדי להתקבל. אם לא מצאת תתקשרי אליהם ויעזרו לך. באתר של בר אילן לא מצאתי פונקציה כזאת. בהצלחה.
ש
שני יונגר
תנאי קבלה
שלום אסתר,
מההנתונים שמפרסמת האוניברסיטה, תנאי הקבלה הם: •בני 19 ומעלה •תעודת בגרות בציון 9.7 לפחות •ציון פסיכומטרי 660 לפחות
בברכה, שני
ש
שני יונגר
קשה להבחין
שלום הדס,
אני מבינה למה קשה לך למצוא הבדלים בין התארים שמציעות האוניברסיטאות השונות. הסיבה לכך נובעת מכך שבתואר ראשון קשה מאוד גם ליצור בידול וייחוד ויש לעבור על תחומים גדולים מאוד בזמן קצר יחסית.
אני מציעה לך לבחור לפי אופי האוניברסיטה ולא לפי תכני התואר, אין מה לומר קשה להבחין בין שני תארים ברמה כל כך גבוהה, וזה גם לא הוגן כלפי אף מוסד לימודים אקדמי.