שלום רב, נרשמתי למסלול ההשלמות בבן גוריון, באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת חיפה. רציתי לדעת איזו תוכנית נחשבת לטובה ביותר, אם יש הבדלים מהותיים בין התוכניות מבחינת האפשרויות בעתיד וכו' תודה רבה:) יעל
ש
שני יונגר
לימודי השלמות או הסבה
שלום יעל,
למעשה יש מסלול שהוא מסלול השלמות לתואר ראשון בעבודה סוצילאית שמכין את הסטודנטים בו לתואר שני בעבודה סוציאלית.
בנוסף ללימודים אלו יש את לימודי ההסבה לתואר בעבןדה סוציאלית.
למעשה יש עבודה רבה בתחום גם לבוגרי התואר הראשון או ההסבה בלבד ואני לא חושבת שכדאי לרוץ לתואר שני מבלי לדעת מהו המסלול שהכי מתאים לך.
בנוסף לכף לשלאלתך לגבי ההבדלים בין האוניברסיטאות, אז כמובן שיש, חלק עוסקות יותר בקהילה וחלק יותר בתחומים אחרים. אני ממליצה לך לקרוא לעומק את כל מה שכתוב על כל מסלול כדי לראות למה את הכי מתחברת.
ולסיכום, אין מסלול לא טוב מבין השלושה. כל התארים מצויינים במידה שווה.
בברכה, שני
י
יעל
אי הבנה..
היי שני, תודה רבה על התגובה המהירה אני חוששת שנפלה אי הבנה. אני יודעת באיזה מסלול מדובר ולא "רצה" לתואר שני מבלי לדעת לעומק מה הוא מציע. אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ואינני מעוניינת בהסבה (שאחריה יהיה לי תואר ראשון בעו"ס, לעומת מסלול ההשלמות שמקנה תואר שני). כבר נרשמתי למסלולי ההשלמה בשלוש האוניברסיטאות, התקבלתי לאחת ואני ממתינה לשאר התשובות. פשוט תהיתי איזו מבין שלוש האוניברסיטאות (שלמיטב ידיעתי הן היחידות שמציעות את מסלול ההשלמות לתואר שני) מציעה את המסלול הטוב והמקצועי ביותר. תודה רבה, יעל