היי שני, אני מתלבטת בעניין בחירת המסלול- האם לבחור במסלול קהילתי או במסלול פרטני?. השאיפה שלי בעתיד לעסוק יותר במשרות שהן טיפוליות, מה שגם השאיפה העתידית שלי היא להמשיך לתואר שני בעו"ס במסלול קליני או שיקומי. מצד שני, הבנתי כי גם במסלול הקהילתי נלמדים גם מתודות של טיפול פרטני כי מן הסתם מדובר בשורה התחתונה במקצוע תעסוקתי שהוא טיפולי. אשמח להרחבה ממך ממה שיודע לך והן מנסיונך האישי על ההבדלים בין שני המסלולים.
תודה ויום טוב :)
ש
שני יונגר
פרטני או קהילתי
שלום הילה,
כל מסלול אקדמי לתואר ראשון בנוי פחות או יותר בצורה הבאה: מתחילים עם לימודי יסודות ולימודים כללים של התחומים בהם יש לבחור בשנה השנייה התמחות, אם קהילתי או פרטני. ואז בשנה שלאחר מכן מתחילים ללמוד גם קורסים בהתמחות הנבחרת. דבר אחד חשוב שתדעי, לימודי תואר ראשון אינם יורדים לעומק כמו בתואר השני ולכן כדי לעבוד בצורה פרטנית כמעט חייבם תואר שני כדי להיות בעלי ידע מספיק בתחום הנלמד.
הסיבה בגללה הלימודים לתואר הראשון בנויים בצורה שבה הם בנויים היא כדי לתת לך כסטודנטית טעימה מהתחומים ואז תוכלי לבחור מה את יותר אוהבת או למה את יותר מתחברת.
אם את עדיין תרגישי כי התחום הפרטני יותר מתאים לך, אז כמובן שהבחירה במסלול הפרטני בתואר הראשון מתבקשת. אבל הכל יכול להיות, לכי עם ראש פתוח בחרי לפי מה שתרגישי שהכי נכון לך במהלך הלימדוים.
בברכה, שני
ה
הילה
היי שני
ראשית כל תודה על המענה המהיר. שנית, התכוונתי להסבה לעבודה סוציאלית, אבל אני מניחה כי גם תוכנית ההסבה בדומה לתואר הראשון מהווה היא "טעימה על קצה המזלג" בנוגע לתחום העבודה הסוציאלית שהוא נרחב, לכן במידה ואתקבל להסבה אני רואה את עצמי ממשיכה לתואר שני בעבודה סוציאלית..
ש
שני יונגר
העיקרון דומה בלימודי ההסבה
שלום הילה,
לימודי ההסבה לתואר ראשון בנויים דומה מאוד, אך מתפרסים על שנתיים בלבד. הרעיון הוא אותו רעיון שבו את חייבת להכיר מעט לפני שתדעי ממש מה מתאים לך בעבודה עצמה. ממ יודע אולי תשני את דעתך במהלך הלימודים.
גבר שני, הלימודים אינם על קצה המזלג, אם כי כמובן אין אפשרות להעמיק ממש בתואר ראשון בכל מקרה. הלימודים מקצועיים ומטרתם להוציאם לשוק העבודה כאשת מקצוע לכל דבר.
אני בטוחה שתדעי מה הכי נכון לך כבר במהלך הלימודים.