שלום! אני עומדת לעבור ראיון קבוצתי כשלב להתקבל ללימודי עו"ס. רציתי לדעת איך זה מתבצע?על מה לשים את הדגשים בראיון?כל טיפ או עיצה יתקבלו בברכה. תודה מראש
ש
שני יונגר
ראיון קבוצתי
שלום עדה,
הראיון הקבוצתי דומה מאוד לראיונות קבוצתיים שעורכים כחלק מקבלה למקום עבודה חדש. כחלק מהראיון תתבקשי לספר על עצמך, אולי גם תשאלי מה הביא אותך לרצות להיות עו"ס בהקשר של מי את. חשוב מאוד להכיר את קורות החיים שלך הייטב לקראת הראיון, כי אם תשאלי עליהם חשוב שתדעי להראות איך קורות חייך הביאו אותך לבחירה שלך במקצוע הזה. חשוב מאוד לשמור על הקשבה לחברי הקבוצה, לא להיות "חמור קופץ בראש" ולהתייחס בסבלנות לדבריהם של האחרים. דעי שקשה מאוד להתנהג בצורה שלא אופיינית לך בראיון קבוצתי שכזה, אך יש כללים כמו אלה שנתתי לך פה שחשוב שתשתמרי עליהם. כדאי שתקראי כמה שיותר על התחום לפני הראיון כדי שתביני קצת יותר מהי מהות התפקיד אליו את רוצה להכנס. וזכרי הקשבה לאחר אינה שוללת אסרטיביות ואסרטביות שלא תבלבלי עם אגרסביות.
הגיעי עירנית ודעי הייטב מדוע את רוצה להיות עו"ס, זה חשוב מהכל.
בהצלחה, שני
א
איה
לשני וכל שאר המתעניינים
ביום א' בתאריך 3/6/12 הייתי נוכחת בראיון קבוצתי כחלק מקבלה לחוג עבודה סוציאלית במסלול הסבה , להלן מס' דברים עיקריים
1- הצוות של דוקטורים אשר ליווה את הראיון היה מאוד אנושי , חמים ואמפטי 2- אוכלוסיה שנמצאה בכיתה כלומר מועמדים היו מאוד מגוונים ובאים מנישות שונות לגבי הראיון עצמו- כל אחד הציג את עצמו , סיפר בקצרה על חייו מקצועיים והן בנימה אישית , מה שמעניין את הצוות הבוחן מדוע את רוצה לעסוק בתחום ומה בצורה אישית מביא אותך לשם ? את הזיופים ראינו בעצמינו ולנגד עינינו כאשר אנשים לא באמת מתחברים לתחום אלא מסיבות אחרות אישיות שלהם. לגבי עניין הדינמיקה - נותנים מקרה כמו : אלימות במשפחה או אלימות נגד נשים , איזשהו מקרה קשה ובעל רגישות ואיך אנו מתמודדים עם הנושא הן בפן האישי והן בפן הקבוצתי , ישנו דיון כקבוצה ואז דיון של כל אחד
מס' מועמדים סיפרו לגבי ראיון קבלה בבר אילן - מאוד לא סימפטי ומנוכר , ומה שהכי מעניין המועמדים היו צריכים לדרג אחד את השני מ 1 עד 10 מבחינת מי השפיע על מי לגבי אריאל - גם שמעתי כי לא חביב כלל ואם אין לך ניסיון רב מן השטח הסיכויים להתקבל לא זוהרים כלל מקווה שעזרתי אני יצאתי בתחושה מאוד טבעית ורגועה משם , המקום והן הצוות המקצועי מאוד מחבק בהצלחה לכולם , יעדכן בהמשך הכי חשוב - הם מבקשים דף הצגה אישי + המלצות , תשקיעו בזה ואל תשכחו , אתם מוסרים את הניירת בקבלה לחוג לעו"ס , וגם נדרשים להסביר איזה מסלול מושך אותכם : קהילתי או פרטני