שלום רב נרשמתי לשלושה מסלולי הסבה- בבר אילן, בעברית ובאריאל כרגע אני יודעת שהתקבלתי לבר אילן, באריאל אקבל תשובה עוד מספר ימים ובעברית יש לי ראיון עוד שבועיים. המסלול בבר אילן מאוד קורץ לי כי הוא נחשב מאוד קליני וגם יחסית קרוב לבית. מצד שני המסלול באריאל הוא של 3 שנים, שאחרי שנתיים מקבלים תואר ראשון ואז עושים עוד שנה ומקבלים תואר שני בטיפול משפחתי. ומצד שלישי העברית היא אוניברסיטה מעולה, אך אני לא לגמי סגורה לגבי מה נותן לך המסלול הספציפי מלבד תואר שני במשהו שנקרא- טיפול ישיר (לא ברור האם זה קליני או לא). בקיצור אני מרגישה אבודה ומבולבלת ולא יודעת ממש מה להחליט. אני בת 29 ואמא, וחשוב לי ללמוד משהו שיקדם אותי בצורה נכונה וטובה, בהכי פחות זמן, ועם מינמום פגיעה באמהות שלי. לא ככ יודעת מה יהיה הצעד הנכון עבורי ואשמח לקבל עצה או לתקשר עם מישהו שנמצא באחד המסלולים ויכול לייעץ. תודה עלמה
ס
סיון
גם אני באותה התלבטות!
הי עלמה,
גם אני בת 29, והתקבלתי לירושליים ולבר אילן, נכון לעכשיו אני הולכת על בר אילן, גם מסיבות אישיות, וגם בגלל ששמעתי דברים ככ טובים על המחלקה גם מבחינת התחום הטיפולי/קליני- אך כמובן שבכדי להיות מטפלת פרטנית יש צורך בתואר שני. הייתרון לדעתי של ההסבבר אילן הוא בכך שתוך שנתיים את עם המקצוע ואז משם לעשות תואר שני- אמנם לא פשוט, אך למישהי כמונו- שעושה כזה שינוי בחיים היום- שום דבר לא יעמוד בדרכינו.. אם את רוצה להתקשר ולדבר-אשמח!
סיון 052-6335581
יום נפלא ובהצלחה!
ע
עלמה
טוב לשמוע שאני לא היחידה בסירה הזאת
נכון ההסבה מבר אילן מאוד מושכת מהרבה בחינות. הקרבה היא כמובן אחת מהן. אך ההסבה בירושלים למשל היא רק 3 ימים בשבוע לעומת 4 בבר אילן שזה גם שיקול.... זה מאוד מבלבל... בעיקר שאני לא לגמרי מבינה מה נותן תואר שני בעוס בטיפול ישיר... את יודעת במקרה מה זה נותן?
ס
סיון
מגמה טיפולית
השאיפה שלי היא לעבוד כפסיכותרפיסטית למרות שגם טראומה ובתי חולים מעניין אותי, לפי מה שהבנתי כאן אין דבר כזה עוס קלינית ולכן המגמה הטיפולית בין אם היא כחלק מהתואר השני בבר אילן או בהשלמות בירושליים אינה מקנה הגדרה כזו של עוס קלינית, אלא מרחיבה את הידע בנושא הקליני- בריאות הנפש. חשוב לדעת כי רק לאחר תואר שני ניתן להמשיך ללימודי המשך בפסיכותרפיה - מה שנקרא הקליני.. ממה שאני חוויתי (אני גרה בפתח תקווה) ירושליים אמנם רק שלושה ימים אך זה סיוט להגיע לשם, הייתי שם בראיון הקבוצתי וזה היה מתיש...הפחד שלי בלימודי ההשלמות לתואר שני כמו שיש בירושליים היא שמכיוון שרק בסיום התואר ניתן לעבודה במקצוע. יש לי חשש שאם, מאיזושהי סיבה לא אסיים אשאר קרחת מכל הכיוונים- ללא תואר שני אך גם ללא תואר ראשון...שזה הכי חשוב לעסוק במקצוע..ההתלבטות לא קלה..אך כמו ששני הציעה, חישבי על מה יקל עליך(;בהצלחה שוב!
ע
עלמה
לסיון
הי סיון האם זה בסדר שנמשיך להתכתב במייל? אני קצת מרגישה לא בנוח להתקשר המייל שלי- redcrazysocks@hotmail.com
ס
סיון
המשך התכתבות
אני אשמח להתכתב המייל שלי הוא sivanstein@gmail.com(;
ש
שני יונגר
בחרי במסלול שתוכלי להצליח בו
שלום עלמה,
בעבדוה סוציאלית חשוב בעיקר התואר הראשון. אני מציעה לך לבחור במסלול שיהיה לך הנוח ביותר ללימודים בעיקר בגלל היותך אמא.
הנסיעות מחוץ לעיר לגזלו ממך המון שעות דרכים מיותרות שעלולות להכניע אותך במהלך הדרך. אני מציעה שתבחרי גם במשלול שהוא טוב וגם קרוב לך הבייתה באופן יחסי.
המסלולים להסבהכולם באמת ברמה גבוהה ולכן ההתלבטות שלך לדעתי חייבת להיות התלבטות של נוחות. כך או כך חייך עמוסים ועם הלימודים יהיו עמוסים אפילו יותר.