שלום, אני בת 40 ועובדת כיועצת חינוכית (תואר ראשון בחינוך מיוחד עם ממוצע 88, תואר שני של אוניברסיטת דרבי במינהל חינוכי והסבה ליעוץ חינוכי לבעלי תואר שני). כמו כן אני בוגרת שני בתי ספר לפסיכותרפיה: מכון מגיד במסלול פסיכותרפיה אינטגרטיבית ופסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית. הכיוון שלי הוא יותר טיפולי וכבר מספר שנים אני מטפלת במרכז טיפולי ששייך לרווחה. ברצוני לעשות הסבה לעבודה סוציאלית קלינית. יש לי מספר שאלות. באיזה מסלול ניתן לשלב את העבודה עם הלימודים? האם העבודה טיפולית במרכז ששייך לרווחה יכולה להיות מוכרת כפרקטיקום? יש לי קושי מאוד רציני עם אנגלית כולל ליקויי למידה. מה שעצר אותי שנים לעשות את ההסבה זה מבחן פטור באנגלית. האם ניתן למצוא דרך ולהמנע ממבחן באנגלית? האם אוכל לקבל פטור מחלק מהקורסים בעקבות לימודיי בבתי ספר לפסיכותרפיה? תודה
ש
שני יונגר
הסבה לעבודה סוציאלית
שלום אינה,
הלימודים להסבה לעבודה סוציאלית הם מאוד עמוסים. בעיקרון אפשר לשלב עבודה במקביל אליהם, אך אני מניחה שרק במשרה חלקית ולא במשרה מלאה, זאת כי יש יומיים בשבוע שבהם תהיי בעבודה מעשית מה שיקשה עליך למצוא עבודה במשרה מלאה.
איננ יודעת אם יקבלו את מה שכבר עשית כיפרקטיקום והסיכויים לכך נמוכים, כי הפרקטיקום הוא למעשה עבודה שמלווה על-ידי מדריכה ואנשי מקצוע נוספים ויש דוחות שצריך להגיש על העבודה המעשית ומשימות שונות שתדרשי לקיים.
לגבי האנגלית, אם כבר סיימת שני תארים ייתכן ולא תדרשי לעוד קורס באנגלית כי ככל הנראה נפטרת מהם כבר.
לגבי הפטורים, הכל יכול להיות בוודאי יבקשו ממך סילבוסים רלוונטיים ואם הם יתאימו תקבלי פטור, אך את זה יוכלו לומר לך רק במוסד הלימודים עצמו.