שלום, התקבלתי לתוכנית ההשלמות בחיפה, באוני העברית וגם לתוכנית ההסבה לאקדמאיים לתואר ראשון בבר אילן. יש בי משהו שמעדיף את בר אילן מכמה סיבות- אני בת 29 ובקרוב ארצה להכנס להריון ואני מפחדת שאם אתחיל את תוכנית ההשלמות שהיא שלוש שנים לא אסיים אותה ואז אשאר קרחת מכל הכיוונים- ללא תואר ראשון וגם ללא שני.. בנוסף, אם רצה ללכת למסלול הטיפולי/קליני- אני אתחרה באנשים שיש להם ניסיון רב משלי שכן הם כבר עובדים סוציאליים בבר אילן תוך שנתיים אני מסיימת ורוכשת את המקצוע ויכולה להתחיל לעבוד ולאחר מכן להמשיך לתואר שני.יש לי תחושה כי בתחום טיפולי כמו עבודה סוציאלית יש יתרון להתחיל צעד צעד...אני בטוחה שאם מספיק ארצה אעשה את התואר השני. שמעתי על בר אילן דברים מאוד טובים מהרבה אנשי מקצוע וסטודנטים שלמדו שם. מצד שני- אין ספק כי תוכנית ההשלמות היא מקפצה לתואר שני ולא פשוט להתקבל אליה ואני התקבלתי.. אני ממש בדילמה ואשמח לעזרה לעצות..ממישהו אובייקטיבי..
תודה רבה!!
ש
שני יונגר
עצה אישית
שלום,
השאלה שאני חייבת לשאול אותך היא שאלה כלכלית. אם את יכולה להרשות לעצמך לא לעבוד במשך חלק מתקופת הלימודים שלך, אז אין מניעה שתבחרי במסלול ההשלמות לתואר שני.
באופן אישי, אני לא רואה יתרון משמעותי בתואר שני בעבודה סוציאלית לצורך כניסה לתעסוקה.
אולי כדאי לשמור את התואר השני לעוד מספר שנים אחרי שתכנסי כבר לתוך התחום ואז גם תוכלי לבחור בהתמחות שתתאים לך תעסוקתית לתחום בו תעבדי או תרצי להגיע אליו בעבודה סוציאלית.
לידיעתך הלימודים מאוד תובעניים גם ככה בהשלמה לתואר הראשון ותוכלי למצוא עבודה לאחר שתסיימיכמו כל בוגרי המסלול. תמיד תוכלי להמשיך וללמוד לתואר שני ואם את מתכננת משפחה אז על אחת כמה וכמה לא כדאי לתכנן תכנונים שיהיה לך קשה לעמוד בהם. חשוב שתדעי שאין משתמע מדברי כי המסלול אליו נרשמת אינו טוב הוא מסלול מצויין.
בברכה, שני
א
אלמונית
תודה לך
חיזקת את החלטתי:)
עזרת לי!! אני יודעת שהמסלול בבר אילן הוא מעולה..שמעתי עליו דברים מעולים... תודה!