נרשמתי לתכנית ההסבה לעבודה סוציאלית לאוק' הקרוב במכללת אשקלון ובאוניברסיטת בר-אילן . האם יש מישהו שהיה בראיון באחד מהמוסדות שציינתי ויכול לשתף אותי בשאלות ששואלים שם על מנת שאדע לקראת מה אני עומדת?
תודה רבה !
ש
שני יונגר
קצת מידע
שלום שלומית,
כמובן שמידע זה הוא חלקי ביותר, וכדאי להתייעץ עם סטודנטים מהתחום.
הראיון הוא ראיון קבוצתי, אשר מאוד מזכיר ראיונות או מרכזי הערכה כמו שעורכים מקומות עבודה. אולי התנסית באחד בעבר.
הרעיון שמאחרי הראיון הוא לגלות האם את מתאימה למקצוע. לכן ראשית עליך להגיע לשם כדי להוכחיח עד כמה את רוצה לעסוק בתחום ולדעת להסביר למה. זכרי רק שאין זמן דיבור בלתי מוגבל, אלא יש להתכונן מראש ולענות בצורה ממוקדת.
חלק קריטי בראיו הוא היכרותך עם קורות החיים שלך אשר תשאלי עליהם בצורה כזו או אחרת. הכי חשוב להדגיש כיצד כל מה שעשית עד היום הביא אותך להבנה כי זה התחום בשבילך. אם יש לך ממליצים מכל תחום שהוא: התנדבות בקהילה, מרצים בתואר הראשון וכו', זה הזמן לבקש המלצות.
כדאי מאוד שתתיעצי עם סטודנטיו מהמסלול לעבודה סוציאלית, תוכלי לפגוש אותן ליד המחלקה במהלך הסמסטר, אני מניחה שישמחו לשתף אותך באינפורמציה, אלא אם את מכירה מישהי שלומדת את המסלול.
במהלך הראיון זכרי להשקביש ברוב קשב לאחרים ולא לקפוץ לכל תשובה לכל שאלה, גם את את בטוחה שיש לך מה לומר, סבלנות אמפתיה וכבוד לזולת הם שם המשחק.
אם יש סטודנטיות שכבר עברו את הראיון באחד מהמסודות האקדמיים, נשמח לשמוע התרשמותכן.