יש לי ניסיון של 3 שנים במהלכם: שנתיים התנדבות בהוסטל לנערות בסיכון שנתים מטפלת התנהגותית ABA לילדים עם אוטיזם שנה וחצי (עדיין עובדת שם) כמדריכה טיפולית במועדונית טיפולית לגבי האוניברסיטה העברית- אין להם בחינת כניסה באנגלית כמו שאר המוסדות ולכן יש סיכוי שלא יבדקו בכלל את בקשתי כי הפטור באנגלית לא תופס ומבחינתם אין לי אפשרות למבחן פנימי או קורס מתקדמים חוזר. בנוסף נראה לי לא הוגן כי לכל שאר המוסדות (כולל מכלות) מקבלים את הפטור באנגלית.
ש
שני יונגר
קצת סדר בבלאגן
שלום שני,
אני חייבת שתעשי לי קצת סדר, האם את בוגרת תואר ראשון ורוצה להתקבל לתואר שני, האם עשית פסיכומטרי וניסית להתקבל לתואר ראשון?
אני יודעת שבעברית תנאי הקבלה הם שונים והם מקיימים בחינה פנימית באנגלית, לצערי אין פה שאלה של פייריות זו זכותו של מוסד הלימודים.
עכשיו, הסבירי בבקשה מדוע לדעתך לא תצליחי להתקבל. כדי שאוכל לנסות לעזור.
בברכה, שני
ש
שני
הבהרה...
אני בוגרת תואר ראשון במדע"ה במסלול האקדמי- המכללה למינהל בציון ממוצע 96. מעוניינת להירשם לתוכנית ההשלמות לתואר שני בעברית. קיבלתי פטור באנגלית על בסיס קורס מתקדמים שעשיתי במכללה (בו קיבלתי 93). אך מכיוון שהמכללה לא מופיעה ברשימת המוסדות המוכרים בפטור באוניברסיטה העברית אינני יכולה לנסות להירשם בכלל. זהו תנאי מקדים להרשמה.
ש
שני יונגר
מסלולים אחרים
שלום שני,
לצערי למוסד לימודים מותר שלא לקבל פטורים של מוסדות לימוד אחרים, אך האם הם לא מציעים לך אפשרות לעבור קורס לפטור באנגלית כתנאי לקבלה?
אולי כדאי להתעקש ולהגיש מועמדות בניסיון להכנס דרך וועדת חריגים.
עם זאת, השאלה היא למה כל כך חשוב לך ללמוד דווקא באוניברסיטה עברית, יש מסלולים מצויינים במכללות להסבה.