היי, אני מעוניינת להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב עבודה סוציאלית במרכז האוניברסיטאי באריאל.הגעתי להחלטה לאחר התלבטות ארוכה ומייסרת..נושא השכר מדאיג אותי מאוד. אני יודעת שאין שכר גבוה בתחום,זה ברור לי לחלוטין.אך מצד שני,כמובן שאני הולכת למסלול של לימודים גבוהים כדי שאוכל להתפרנס בכבוד. אני מאוד רוצה להמשיך לתואר שני כדי להתברג לתפקיד ניהולי בתחום (אולי מרכזת רווחה בארגונים?),והשאלה שלי-מה אני אמורה ללמוד בתואר השני בשביל זה? האם תואר ראשון בעבודה סוציאלית פותח לי דלתות אחרות בתפקיד ניהולי,או שאני יכולה לעבוד רק כעובדת סוציאלית בשטח? ויש לי עוד שאלה,מהי בדיוק עובדת סוציאלית קלינית?האם זה דורש תואר שני,או שהנושא משולב בלימודי התואר הראשון?
תודה רבה!!
ש
שני יונגר
עבודה וניהול
שלום אורטל,
ראשית לא חייבים לרוץ לתואר שני כדי לנהל או כדי לעבוד כרכזת רווחה בארגון. בשביל זה צריך לעבוד, ניסיון הוא הדבר החשוב ביותר לקידום מקצועי. אז אחרי הלימודים פשוט ללכת לעבוד!
לגבי שאר שאלותיך בעניין ניהול, הכי חשוב הרצון וכמה תדחפי את עצמך קדימה, תרצי תגיעי.
ההבדל בין עוס״ית קלינית ללא היא כמות הקליניקות בתואר. בדרך כלל מי שרוצה לעבוד בטיפול הולך לכיוון הקליני. במהלך התואר יחשפו אותך למגוון תחומים ויעזרו לך לבחור במסלול המתאים לך.