שלום רב, 1.אני נרשמתי ללימודי השלמות לתואר שני בבן גוריון, חיפה והעברית. שאיפתי בעתיד לעבוד בעיקר עם ילדים ונוער, לעבוד בבריאות הנפש וללמוד פסיכותרפיה וטיפול זוגי ומשפחתי. לכן אני מעונינת בהתמחות קלינית/טיפולית. האם ידוע לכם באילו אוניברסיטה שמים את הדגש המשמעותי ביותר על כך? אשמח לשמוע גם המלצות היכן ללמוד באופן כללי (גם מסטודנטים). 2. יש לי מומצע ציונים 96 ובמשך 3 השנים האחרונות בעבודה טיפולית עם ילדים (שנתים כמטפלת ABA לילדים עם אוטיזם גיל הרך ושנה וחצי כמדריכה טיפולית במועדונית לילדים עם הפרעות קשב וריכוז והתנדבות שנתיים בהוסטללנערות בסיכון). האם זה נחשב ניסיון רב ביחס לתנאי הקבלה לתוכנית ההשלמות? 3. כמו כן, בעברית לא מקבלים את הפטור באנגלית שיש לי מהמסלול האקדמי המכללה למינהל. האם אתם מכירים את הנושא. אשמח אם תייעצו לי כיצד לפעול כי נראה לי לא סביר שלמרות שיש לי פטור על סמך קורס למתקדמים (ציון 93) לא ידונו בבקשתי רק בגלל שהעברית לא מקבלים את הפטור מהמכללה בה למדתי. תודה רבה שני
ש
שני יונגר
תנאי קבלה להשלמות לתואר שני
שלום שני,
1. בכל מסלול יש קורסים שהם עם יותר דגש על קליניקה, אני יודעת שבאוניברסיטאות נראה שהדברים מוצגים כבעלי דגש על קליניקה. אך אני מניחה שהכל תלוי בבחירת הקורסים שלך לאורך התואר (לכולם יש קליניקה כחלק מהלימודים).
2. שנה וחצי ניסיון הוא ניסיון טוב, אך לא בהכרח מספק, אני בטוחה שהתנדבת בפרויקטים כגון פר"ח ידידים או כל פרויקט אחר שיכול לתת לך עוד מעד ניסיון. במידה ולא, זה הזמן להתנדב בכל ארגון שיכול לתת לך את הניסיון או לחפש עבודה באחת העמותות המתאימות. לגבי האם זה מספיק, רק מוסד לימודים יקבע אם כן או לא.
3. האוניברסיטה אינה חייבת לקבל אף קורס קודם שלך לצורכי פטור, את זה חשוב תמיד לדעת וכך מערכת הציפיות היא הגיונית יותר. כדאי מאוד שתבררי איתם לגבי בחינת הפטור שלהם ואולי את יכולה לעשות אותה כדי להתקבל ללימודים. כל מוסד יכול לבחור אם לקבל קורסים ממוסד אחר או לא.
בברכה, שני
ש
שני
הבהרה
יש לי ניסיון של 3 שנים במהלכם: שנתיים התנדבות בהוסטל לנערות בסיכון שנתים מטפלת התנהגותית ABA לילדים עם אוטיזם שנה וחצי (עדיין עובדת שם) כמדריכה טיפולית במועדונית טיפולית לגבי האוניברסיטה העברית- אין להם בחינת כניסה באנגלית כמו שאר המוסדות ולכן יש סיכוי שלא יבדקו בכלל את בקשתי כי הפטור באנגלית לא תופס ומבחינתם אין לי אפשרות למבחן פנימי או קורס מתקדמים חוזר. בנוסף נראה לי לא הוגן כי לכל שאר המוסדות (כולל מכלות) מקבלים את הפטור באנגלית.