מה המשכורת של עו"ס (מישהיא שהרגע סיימה ללמוד תואר ראשון)? הבנתי ממה שכתבת שמדובר בסביבות 5000-6500. לא הייתי רוצה להמשיך להיות עו"ס אלא לעשות איזושהיא מקפצה (בעזרת התואר בעו"ס,שהריי עו"ס לא מרוויחה הרבה..) את במקרה יודעת על מקפצות או אופציות אפשריות שיכולות להיפתח בפניי? אני מעוניינת ללמוד קלינאות תקשורת/ריפוי בעיסוק,אך איני עומדת בתנאי קבלה, ומנסה להתקבל לדברים דומים.
ש
שני יונגר
קודם כל לצבור ניסיון
שלום דנה,
חלק מהמקפצות האפשריות העומדות לפניך הן לכיוון הטיפולי על גווניו השונים. מטפלים הם בעלי פוטנציאל השתכרות גבווה יותר.
עם זאת, למרות השכר הלכאורה נמוך של העובדים הסוציאליים, יש אפשרות להגיע למגוון תפקידים מעניינים ביותר בעמותות השונות, ואף תפקידים ניהוליים.
חשוב מאוד לזכור שללא ניסיון לא ניתן להגיע לרמות שכר גבוהות בכל אחד מהתחומים הנ"ל ולכן זה החלק החשוב ביותר ולא מרדף אחרי לימודים לאורך שנים שלא בהכרח יסייע לך להגיע לשכר יציב.
אופציה נוספת כעובדת סוציאלית היא לעבוד בחברות העוסקות בסיעוד למיניהן, שם השכר יכול להיות גבוה יותר, כיוון שהם מתקשים במציאת עובדות סוציאליות לעבודה.
אני מניחה שיש אפשרויות נוספות, הכל תלוי בשאיפותיך.
בהצלחה, שני
ש
שני יונגר
קודם כל לצבור ניסיון
שלום דנה,
חלק מהמקפצות האפשריות העומדות לפניך הן לכיוון הטיפולי על גווניו השונים. מטפלים הם בעלי פוטנציאל השתכרות גבוה יותר.
עם זאת, למרות השכר הלכאורה נמוך של העובדים הסוציאליים, יש אפשרות להגיע למגוון תפקידים מעניינים ביותר בעמותות השונות, ואף תפקידים ניהוליים.
חשוב מאוד לזכור שללא ניסיון לא ניתן להגיע לרמות שכר גבוהות בכל אחד מהתחומים הנ"ל ולכן זה החלק החשוב ביותר ולא מרדף אחרי לימודים לאורך שנים שלא בהכרח יסייע לך להגיע לשכר יציב.
אופציה נוספת כעובדת סוציאלית היא לעבוד בחברות העוסקות בסיעוד למיניהן, שם השכר יכול להיות גבוה יותר, כיוון שהם מתקשים במציאת עובדות סוציאליות לעבודה.
אני מניחה שיש אפשרויות נוספות, הכל תלוי בשאיפותיך.