שלום! אני בת 29, כעת עוסקת בתחום משאבי אנוש, בצבא היית ביחידת רמ 2 ועבדתי מול פצועים, ראיתי מקרים מאוד קשים הייתי בקשר עפ משפחות הפצועים ומאוד אהבתי את העבודה.. אני בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולגיה בממוצע 92 ממכללת עמק יזרעאל. וכיום גם מאמנת אישית בשלב ההכשרה. לאחר טיפול שעברתי וגם אימון והמון תהליכים אישיים והתבגרות ובשלות הגעתי למסקנה שאני רוצה שינוי לתחום הטיפולי. אני מנסה להתקבל לתוכנית ההשלמות לתואר שני בחיפה, ירושליים- ובמידה ולא אתקבל לאחת מהן אנסה גם בבר אילן להסבה...אך אני מעדיפה ישר להשלמות לתואר שני- גם כי אני מעוניינת בתואר שני..אני חושבת שיש לי ממוצע יחסית גבוה. אך איני יודעת איך מסתכלים על מכללות..ואין לי ניסיון בעבודת בקהילה מעבר לצבא שהיה משמעותי עבורי ביותר.. מה הסיכויים שלי להתקבל לחיפה לדעתך? אשמח לעזרתך תודה!!
ש
שני יונגר
לימודי הסבה ותואר שני בעבודה סוציאלית
שלום סיוון,
ראשית חשוב שתזכרי שלכל מקום שתלכי אליו תמיד יהיו מועמדים בעלי ניסיון רב משלך ועם ציונים גבוהים משלך, אלה החיים.
ולכן, ההצעה הטובה ביותר שיש לי לתת לך היא: האמיני כי את מתאימה יותר מכל אחד אחר להתקבל, לעבודה ללימודים לסטאז' או לכל תחום שאת מעוניינת בו. שנית, חשוב מאוד שתתכוני לשלב הראיון הקבוצתי שוודאי תעברי ותשנני את קורות החיים שלך מההיבט של איך כל ניסיונך לאורך השנים הביא אותך להבנה כי זה בדיוק המקום אליו את רוצה להגיע ועל כך שטיפול באנשים וכו' בוער בעצמותייך.
לגבי ההבדל בין התעסוקה לאחר התואר השני, לא בטוח שיש הרבה יותר תעסוקה מאשר לבוגרי תואר ראשון ולכן גם אם תתקבלי רק ללימודי הסבה, זה לא סוף העולם ותמיד תוכלי להמשיך הלאה בדרך הרגילה.
לגבי איך נתפסות מכללות, עד כמה שידוע לי בדרך כלל התארים במכללות נחשבים טובים מאוד למרות שיאנם תארים של אוניברסיטאות, אך אינני יכולה לומר מה נכון או לא נכון לגבי המכללה שאת מנסה להתקבל אליה. אני חושבת שאם תדברי עם כמה מהסטודנטים במסלול ההסבה, הם יוכלו לומר לך אם בחרו נכון או לא.
לגבי הניסיון בקהילה, אף פעם לא מאוחר מידיי ואולי כדאי שתשקלי גם לחפש תעסוקה בתחימי העמותות למיניהן שעוסקות בטיפול בקהילה לשם צברית ניסיון.