היי, קוראים לי מורן וסיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ורוצה להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית. אני יודעת שיש לאוניברסיטה העברית ולחיפה (גם בן גוריון אבל פחות מתאים לי) תכנית השלמות למי שלא עשה תואר ראשון בעו"ס.. השאלה שלי היא בעצם מה סיכויי הקבלה לעברית בעיקר אם ממוצע הציונים שלי הוא 92, יש לי תעודת הצטיינות מכל אחת מ-3 השנים, יש לי המלצות מצויינות ונסיון וקו"ח עשירים? נכון שזה נשמע פלצני, פשוט אין לי מושג מה המדדים, על מה מסתכלים, כמה נרשמים ומתקבלים כל שנה וכו... בכללי, אני אשמח לטיפים וכל מה שיוכל לעזור לי...
ש
שני יונגר
קבלה להסבה לעבודה סוציאלית
שלום מורן,
על פניו נראה כי הנתונים שלך הם גבוהים במיוחד ולכן שום מוסד אקדמי לא יעמוד בדרכך להתקבל ללימודי הסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית.
מה שחשוב שתדעי הוא שכחלק מתנאי הקבלה יש לעבוד ראיון שהוא בדרך כלל ראיון קבוצתי, אליו כדאי להתכונן מהבחינות הבאות: הכרת קורות החיים שלך בע"פ חשבי על תשובות מובנות ומסודרות לשאלות כגון מדוע תרצי להיות עובדת סוציאלית ומהם התחומים המעניינים אותך במיוחד בתחום.
במילים אחרות, ציוןנים הם באמת חשובים ביותר אך אסור להתעלם מהראיון הקבוצתי בו בודקים למי מהמועמדים בוער בעצמותיו התחום והרצון לעזרה לזולת.
מומלץ מאוד שתתיעצי עם סטודנטים שיספרו לך על הראיון ועל תוכנו, כי הוא וודאי מעט שונה בכל מוסד לימודים.