השאלה שלי היא מה יתן לי התואר השני בעבודה סוציאלית ? והאם שווה לי יותר לעבור לעשות תואר ראשון בעבודה סוציאלית ? האם זה יתן לי יותר ידע ובסיס? (חוצמזה שכרגע אני ממש לא נהנת מהלימודים שלי ) תודה רבהה לי
ש
שני יונגר
תואר ראשון לאן
שלום לי,
הלימודים לא תוכננו להנאתם של הסטודנטים אלא לשם הידע שרוכשים באמצעותם. אני יודעת שמרבית הסטודנטים חולמים על לימודים מעניינים כמו בסרטים שבהם הם יקבלו גם שיעורים מעניינים וגם כישורים. בפועל, מרבית הקורסים הם תיאוריות שלא תמיד מעניינות, אלא יש תחומים כללים או נושאים שאליהם יותר מתחברים.
בתארים מתקדמים יש את הפרבילגיה קצת יותר לבחור תחומי עניין ספציפיים ולהתמקד בהם, אך בתואר הראשון צריך ללמוד כמה שיותר תחומים כדי שכבוגרת תואר ראשון תהיי בעלת ידע רחב ככל האפשר.
אני לא חושבת שבתחילת הדרך וללא ניסיון יש הבדל גדול בין תואר ראשון לתואר שני בעבודה סוציאלית, כי בשוק העבודה הדבר היחיד שחשוב הוא הניסיון התעסוקתי. אך מן הסתם מבחינת הידע שרוכשין במסלול הישיר לתואר שני הוא גדול משמעותית, הרי אלו שני תארים (השלמה לראשון ועוד תואר שני).
אם את סובלת במידה רבה מהלימודים כרגע, כדאי מאוד שתתחלי לגשש לגבי מעבר לתואר ראשון בעבודה סוציאלית, ותראי אם יש טעם שתשלימי את התואר הנוכחי שלך או לא.
אם תרצי הפנייה ותשובות לגבי תנאי קבלה למוסדות ספציפיים, תוכלי להיעזר בשירות של האתר לשם כך.