אני מעוניין בלימודים לעבודה סוציאלית, אך התנאים גבוהים מידי אין לי פסיכומטרי וממוצע בגרויות נמוך... אני לומד כבר תואר הנדסאי אני בן ולקויי למידה - אלה נתונים אלו יכולים גם לעזור לעבור את הקבלה... איפה אני יכול למצוא מוסדות שיקבלו אותי?!? מחפש כל מקום אפשרי בארץ.!!
ש
שני
ללקויי למידה אין פטורים
לא יודעת מה לגבי מוסדות אחרים, אבל באריאל לא שמעתי שניתן לקבל פטורים שונים או הקלות בקבלה, אלא ישנן התאמות שניתן לקבל וסיוע לימודי (הוראה מתקנת/חונכיות...) בהתאם לקשיי הסטודנט. אתה צריך לבדוק את זה ישירות מול יועצים המקצועיים, בכל מוסד ומוסד.
ש
שני יונגר
אפשרויות נוספות
שלום בן,
תודה רבה לשני על תגובתה.
על-מנת להתקבל ללימודי עבודה סוציאלית חייבים ציון פסיכומטרי, אין דרך אחרת. מה שכן אולי תוכל לעשות זה ללכת בדרכים עקיפות כמו: ללמוד לתואר BA כללי ולהצליח מאוד בשנה הראשונה ואז להגיש בקשה למעבר לתואר בעבודה סוציאלית. אפשרות נוספת היא להתקבל על-תנאי לאוניברסיטה הפתוחה למסלול סוציולוגיה או מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה, כמובן גם שם להצליח מאוד בשנה הראשונה ואולי גם בשנייה ואז לבקש לעבור לאחת המכללות.
עם כל אלה, מכיוון שכל מוסד לימודים שומר לעצמו את האפשרות לקבל או לא לקבל אליו תלמידים אני לא יכולה להבטיח לך שזה יצליח, ולכן כדאי מאוד שתחשוב פעמיים לפני שאתה מתחיל בתהליך. אם אין סיכוי שתצליח בפסיכומטרי, אינך יודע ואולי כדאי שתשקול את האפשרות הזו שוב.