אני מתלבטת אם ללמוד מדעי ההתנהגות או עבודה סוציאלית, חשוב לי שיהיה לי במה לעבוד (שאת זה אפשר לקבל בע"ס) אך אני לא יודעת האם אפשר להמשיך לתואר שני בע"ס אם אני לומדת מדעי ההתנהגות או מצד שני- אם אשפר להמשיך ללימודי פסיכולוגיה אם למדית ע"ס...? אשמח לתשובה, תודה!
ש
שני יונגר
הכל תלוי בעבודה שאת רוצה
שלום הדס,
ההבדל בין עבודה סוציאלית למדעי ההתנהגות היא בכך שעבודה סוציאלית היא בהחלט מקצוע לכל דבר המקנה כישורי עבודה לתחום העבודה הסוציאלית על גווניה. לימודים מדעי ההתנהגות לעומת זאת הם לימודים כללים הכוללים בתוכם לימודי פסיכולוגיה סוציולוגיה אנתרופולוגיה וכו'.
עם זאת, בסופו של דבר, חשוב שתבחרי את המקצוע שבו תרצי לעסוק בסיום לימודייך ולא רק בפרקטיות התואר, ולפי בחירה זו תמשיכי. לגבי השקעת מאמץ נוסף ללימודי פסיכולוגיה, זו כבר בחירה לאורח חיים תחרותי מאוד, שם מתקיימת מלחמת ציונים אמיתית על הקבלה לתארים המתקדמים. לכן, אם את חולמת על התחום אז זה בשבילך כי צריך המון רצון ומוטיבצית שיאר כדי להצליח.
האם את יודעת במה בדיוק תרצי חעסוק בעתיד? אם תפרטי אוכל לעזור אולי מעט יותר.
בברכה, שני
ה
הדס
עיסוק בהמשך (לשני)
אני באמת לא כ"כ סגורה על זה.. יד בי רצון להיות יועצת ארגונית, או לחלופין ללמוד פסיכולוגיה ארגונית, אני לא יודעת האם אפשר להמשיך מע"ס לתחומים אלו, מצד שני אמרו לי שצריך הרבה נסיון בשביל להתקבל לעבודה כזו וחשבתי שאת רוב הנסיון אקבל בעבודה סוציאלית באמת יש מקצוע בסוף הלימודים...