האם מומלץ הסבה לעבודה סוציאלית בתואר ראשון או שני?
האם מומלץ הסבה לעבודה סוציאלית בתואר ראשון או שני?
מור
2 תגובות
אני בעלת שני תארים בפסיכולוגיה, תעודת טיפול משפחתי, ונסיון תעסוקי בטיפול ובמסגרות מערכתיות. אני כל הזמן לא מתקבלת לתפקידי טיפול, הדרכה וניהול, בגלל שלא למדתי עבודה סוציאלית. אני חושבת לעשות הסבה אבל לאחר שביליתי כבר 8 שנים באקדמיה ולמדתי המון קורסים קרובים, אני מעוניינת למצוא את הדרך הקצרה ביותר לפנקס העו"ס. האם במקרה הזה כדאי לעשות הסבה לתואר ראשון או שני? באיזה אוכל לקבל יותר הקלות ואצטרך פחות שעות עבודה מעשית (מאחורי כבר הרבה שעות טיפול בהתנדבות ובהתמחות, אני צריכה גם להרויח סוף סוף)... תודה.
ש
שני יונגר
אולי כדאי לנסות ולחזור לשוק העבודה עוד קצת
שלום מור,
אני מאוד מקווה שהסיבה לכך שאת לא ממצליחה למצוא מקומות תעסוקה קשורים רק לתואר. עולם המטפלים עמוס בדורשי עבודה עם תארים שונים ועם ורקע שונה של ניסיון. אני חושבת שאולי כדאי יותר במקרה שלך למצוא עבודה שהיא אפילו ליד התפקיד שאת באמת רוצה ושתתן לך את האפשרות העתידית להכנס לתפקיד טיפולי. לצערנו שוק העבודה כל כך עמוס בדורשי עבודה שתמיש יש את מי שיותר מוכשר מאיתנו או יותר מנוסה מאיתנו והתחרות הולכת והופכת קשה משנה לשנה.
בכנות, אני לא בטוחה שהסבה לעבודה סוציאלית היא הפתרון עבורך, אלא עבודה בעמותה או ארגון אחר שיכול גם עתידית להביא ותך למקום אליו את רוצה להגיע. לעצור ושוב ושוב לחזור ללימודים אקדמיים רק מעכב אותך ומונע ממך להתקדם.
ובמידה ותבחרי בהסבה כדאי שלאור כל הרקע שלך תבררי אם ההסבה ישירות לתואר שני תהיה לך פחות עמוסה מלאירם שעבורם זהו תואר עמוס בערך כמו תואר ראשון ואני לא בטוחה אם יש בכך ערך מוסף מיוחד עבורך.
לגבי חיפושי עבודה אני מציעה לך לגשת לתפקידים שמיועדים לעובדים סוציאלים למרות שמצויין כך במפורש, אני חושבת שלאור הכישורים שרכשת יכול להיות שתתאימי למרות שהתארים שלך שונים. לא תנסי לא תדעי אם תצליחי.
מאחלת המון הצלחה בהמשך הדרך, שני
מ
מור
תודה
מה שאת אומרת מאוד הגיוני, ואני אמשיך לנסות לצבור נסיון. יש תפקיד בפתח ואני מקווה שיסתדר. נמנעתי לאחרונה לפנות לתפקידים שרשום בפירוש עובד סוציאלי, אך מי יודע אולי זה יצליח. כל טוב, מור.