קיבלתי היום את הציון 563 אנגלית 85:( רציתי להתקבל לעבודה סוציאלית וציון ההתאמה שלי 595 כאשר ציון ההתאמה עומד עכשיו על 620 (אוניברסיטת ת"א) ושנה שעברה נסגר על 590 אינני מבינה בנושא ולכן אשמח להתייעץ מה עליי לעשות..שוב פסיכומטרי?אמי"ר בלבד אני לא רוצה להסתכן בכך שלא ירדו ציוני הקבלה ואז לא אתקבל ללמוד השנה אשמח לעצה:)
ש
שני יונגר
המלצות לשיפורים
שלום מור,
תנאי הקבלה משתנים כמעט בכל שנה בהתאם לכמות הביקוש של מועמדים למסלול מסויים ולפופולאריות שלו באותו מוסד לימודים.
מכיוון שאין לי דרך להבטיח לך שתוכלי לשפר את ממוצע ציון הפסיכומטרי שלך לטובת קבלה לתואר ושתנאי הקבלה לא יעלו עוד בשנה הבאה אז אני רוצה להציע לך הצעה פרקטית. הציון שלך באנגלית הוא נמוך מאוד מה שיווה בעייה רצינית עבורך במהלך התואר ויעלה לך גם לא מעט. כי כל קורס חובה באנגלית עולה לפחות 2200 ש"ח ולפי הציון שלך, לפניך 5 קורסים (את תעשי את החשבון).
אני חושבת שכדאי מאוד שתשקיעי ותשפרי את האנגלית שלך בכל דרך שטובה לך ולאחר מכן תגשי או לאמי"ר או לפסיכומטרי נוסף כדי שתוכלי להמנע מכמה שיותר קורסים באנגלית במהלך התואר. ואולי כדאי שתשקלי ללמוד במכללה, יש מכללות נהדרות וברמה גבוהה מאוד בתחום העבודה הסוציאלית, אז שווה לברר.
אני מציעה שרק כדי לקבל מושג לגבי סיכוייך להתקבל לתואר ראשון בעבודה סוציאלית באחת המכללות כדאי שתפני לשירות של האתר ותעשי את הברור הזה. אבל קחי ברצינות את עניין האנגלית כי היא שפה חשובה מאין כמוה!
בהצלחה, שני
מ
מור
דברים נוספים
דיברתי היום עם מוסד הלימודים והם טוענים שיש לי סיכויים טובים להתקבל ברור לי שלא אסמוך על הסיכויי ,אני רוצה ספציפית ללמוד בת"א ולכן אני חוששת שלא אתקבל השנה.שאלתי היא האם יש לסמוך על הסיכויים לעשות אמי"ר או לעשות שנית פסיכומטרי כדאי לנסות להתקבל אוטומטית?
ש
שני יונגר
פסיכומטרי ראשון שווה לשפר
שלום מור,
השאלה היא האם בשנה הבאה הדברים יראו אותו הדבר. אני חושבת שאולי לא כדאי להמר, אבל הכי חשווב להשקיע במקום שבו תצליחי להגיע לשיפור המשמעותי ביותר של ממוצע הציונים שלך. אם באמצעות פסיכומטרי ואם באמצעות אמי"ר.
אבל שוב מאוד מומלץ לשפר את האנגלית לפני כן כדי שבאמת תוכלי לשפר ציון באנגלית.
זו בסופו של דבר החלטה שלך ובחירה שלך. אם זה הפסיכומטרי הראשון שלך שווה לנסות ולשפר.