עבודה עם ילדים אחרי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
עבודה עם ילדים אחרי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית
עומרי
1 תגובות
שלום רב הבנתי כי אין דבר כזה עובד סוציאלי קליני, אלא עובד סוציאלי בעל תואר שני אשר יכול לתת מענה טיפולי למי שדורש. האם הדבר מדויק? בנוסף מעניין אותי האם עובד סוציאלי בעל תואר שני יכול לתת מענה לילדים בעלי לקויות למידה כמו פסיכולוג? כלומר לבצע אבחונים ולתת טיפול והקלות במקרה הצורך. תודה רבה
ש
שני יונגר
מיהו העובד הסוציאלי?
שלום עומרי,
נכון, עובד סוציאלי קליני הוא לא משהו שממש קיים בצורה מוגדרת ומובהקת, אלא עובדים סוציאליים שלמדו קורסים קליניים במהלך התואר והם עוסקים בטיפול שונה מאשר מסלולים אחרים בעבודה סוציאלית.
עם זאת, אבחון כפי שהגרדת רק פסיכולוגיים עושים. מה שכן העובד הסוציאלי תפקידו להמליץ על אבחון של וועדה ללקויות למידה פיגור וכו' במידת הצורך. כך שאיבחון ראשוני מקדים הוא מה שעושה העובד הסוציאלי.
עם שני אלה, אני מוכחרה להודות שחשיבותו הגדולה ביותר של העובד הסוציאלי היא לא רק באבחון כזה או אחר אלא בליווי של המשפחה ובסיוע למשפחה בהבנה כי יש בעיה שיש לטפל בה, וזה ממש לא סיפור פשוט, האמן לי!
העובד הסוציאלי מספק את מטעפת הצרכים למשפחה כי האבחון הוא טוב וחשוב אך מה עושים איתו ואיך מתמודדים ולאן הולכים עם מי וכו' העובד הסוציאלי הוא איש הקשר בשטח והמענה התמידי למשפחה.