השכר של עו"ס לפי מה שידוע לי מאוד נמוך. האם השכר באמת כל כך נמוך?
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית
שלום איילה,
הכל עניין של פרופורציות. העניין הוא כזה, עבודתה של העובדת הסוציאלית היא קשה מאוד והרבה פעמים היא בחלקיות משרה. מה שיוצר תלאים תלאים של משרות ולכן הרבה שעות עבודה בסה"כ.
דבר נוסף, מי שבוחר במקצוע הזה חייב לעשות זאת מתוך רצון אמיתי לנתינה לזולת וזה חייב להיות המניע העיקרי לעבודה. לא מתעשרים מהתחום.
עם זאת ניתן להתקדם ולהגיע לתפקידים ניהוליים ותפקידי רוחב מאוד מעניינים ולכן במידה והתחום בוער בעצמותייך את תצליחי בו.
שכר ממוצע לעובדת סוצילאית במשרה מלאה הוא 5000-6500 שכר חודשי.
בברכה, שני
א
איילה
המשך שכר עו"ס
היי,
ציינת שאפשר להגיע לתפקידים ניהוליים ולתפקידי רוחב, את יכולה אולי לפרט קצת על התפקידים?
תודה מראש:)
ש
שני יונגר
שלום איילה
שלום איילה,
תפקידי רוחב הם תפקידים המכילים תחומי אחריות שונים באותו הגוף. בהם תוכל להיות אחרית על תחום בסגנון של מנהלת פרויקט. חלק מהעבודה יכולה להיות טיפולית וחלקה יכולה להיות מנהלתית.
דבר נוסף, בתחום העו"ס בחברות הסיעוד לקשישים יש ביקוש גדול לעוסי"ות ולכן זו אפשרות טובה, לדעתי גם מבחינת השכר, אבל כדאי שתבדקי את זה כדי להחליט בעצמך.
עניין נוסף, עמותות וגופים שונים הבינו כי עו"סיות הן מנהלות מצויינות ולכן הן פעמים רבות עומדות בראש סדר העדיפויות לתפקידים ניהוליים, כך גם אם תבחרי לעבוד במשרדי הרוווחה למשל ותצליחי, שם תוכלי להתקדם לתפקידים ניהוליים גם כן.
יש אפשרויות רבות מאוד וכדאי מאוד לשמוע על כולן ממי שעוסקות בתחום כי אפשר למצוא שילוב של עניין ועשייה למען הקהילה.
מהו התחום בו היית רוצה לעסוק כעו"סית?
בברכה, שני
א
איילה
עו"סית נוער במצוקה
שלום,
עשיתי שירות לאומי במשפחתון של אור שלום ומאז הנושא מאוד מעניין אותי. הייתי רוצה מאוש להיות עו"סית של נוער במצוקה בבתי ילד, מועדוניות וכ'ו...
תוכלי אולי לומר לי מה ההבדל בתפקיד של עו"ס בבתי ילד ובין פסיכולוגית?
ש
שני יונגר
יש הבדל גדול בין השניים
שלום איילה,
אלו שני תחומים השונים מאוד אחד מהשני. תהליכי האבחון והטיפול אמנם תלויים האחד בשני אך העבודה בשטח בפועל הטיפולית בילד ובמשפחתו נעשים על-ידי העוסי"ת. תפקידו של הפסיכולוג הוא לאבחן את המצב הנפשי של הילד והמשפחה ובמידת הצורך לעשות טיפול שהוא טיפול פסיכולוגי. העוסי"ת דואגת לצורכי המשפחה מסייעת להשיג סיוע כלכלי או נפשי ותומכת בכל התהליך הכולל שעוברת המשפחה.