אשמח אם תוכלו להגיד לי אילו דלתות פותח התואר שני בעבודה סוציאלית קלינית, פרט לטיפול בקליניקה אישית-באילועוד מישרות ותפקידים אפשר לעבוד. תודה, דניה
ש
שרון
במרכז האוניברסיטאי אריאל
היי דניה. אני לא לומדת עבודה סוציאלית (אלא מנהל עסקים במרכז האוניברסיטאי) אך יש לי חברה (שותפה במעונות ליתר הדיוק) שלומדת עבודה סוציאלית תואר שני גם במרכז האוניברסיטאי, לכן יש לי קצת מידע בנושא: יש כמה מסלולים- מסלול פרט, ילד ומשפחה (הרחבת הידע התיאורטי והמיומנות הקלינית בהתפתחות האדם) ומסלול ניהול ציבורי ועסקי (הכשרת עובדים סוציאליים בעלי ניסיון בתפקידי ניהולי). משך הלימודים הוא שנתיים, של יומיים מרוכזים בשבוע, או שלוש שנים של יום אחד. כדאי שתפני ליועצים המקצועיים במרכז.
ש
שני יונגר
שלום דניה
שלום דניה,
תודה רבה על תגובתה של שרון.
יחד עם זאת אני חייבת להעמיד דברים באור הנכון. אין מסלול שהוא מובהק עבודה סוציאלית קלינית, מה שכן יש מסלולים שבהם יש יותר עבודה טיפולית ולכן יש בהם פרקטיקה קלינית.
לעובדים סוציאלים יש מגוון רחב מאוד של תפקידים ביניהם תפקידי ניהול רבים בעיקר בעמותות השונות. לא חובה לעבוד כעובדת סוציאלית אלא ניתן לעשות דברים מגוונים מאוד בהקשר חברתי.
עם זאת, זה מאוד תלוי גם בך וגם במסלול אותו תבחרי. במהלך העבודה המעשית בלימודים שלך אני מניחה שתקבלי מושג לגבי מה את אוהבת לעשות ומה פחות ולשם תכווני.
המקצוע הזה הוא מדהים ונותן כלים לעבודה נחושה ורגישה בטיפול בגורם האנושי ברמת הפרט, המשפחה או הארגון. אני בטוחה שתמצאי את דרכך במהלך הלימודים.