שלום רב, ברשותי תואר ראשון ושני ממדעי החברה ואני מעוניינת לעשות הסבה לע"ס. אני עדיין לא יודעת אם כדאי לי לקחת את המסלול של הסבה לתואר ראשון (שנתיים)-שהבנתי שבמסגרתו יש דגש יותר גדול על היכרות עם השדה והעבודה בפועל, או לעשות את מסלול ההשלמות לתואר שני (3 שנים), שלפי הבנתי יש בו פחות דגש על השדה וההתנסות ויותר לימודים אקדמיים. האם במקצוע הע"ס מה שחשוב זה לא ההתנסות? האם שוק העבודה מוכן לקלוט מוסמכים שאמנם יש ברשותם תואר שני, בלי אך אין להם ניסיון בתחום? כי אם משקיעים כ"כ הרבה זמן, מאמץ וכסף בתכנית ההשלמות- יהיה חבל לי שלא יהיה לי יתרון בשוק העבודה אח"כ. שאלה נוספת- אם התואר השני הוא מהמרכז האקדמי אריאל- האם יצוין בתעודת התואר השני שההתמחות היא בטיפול בפרט ובמשפחה או שתעודת המוסמך היא ע"ס כללית ולא מציינים ע"ג התעודה את ההתמחות ? שאלה אחרונה- האם לבוגרי מכללות (כמו אריאל) יש סיכוי לאחר תואר שני להתקבל לעבודות כמו הסיכוי לבוגרי תואר שני מאוניברסיטאות מוכרות? תודה רבה מירה
ש
שני יונגר
שלום מירה
שלום מירה, להלן תשובותי: 1. על מנת להיות עו"ס עליך לצבור שעות עבודה מעשית המחייבת תואר ראשון או שני- לא מדלגים על החלק הזה כי הוא הכרחי. ההבדל בין המסלולים הוא בעומס בלימודים. אלו הלומדים במסלול התלת שנתי ישירות לתואר שני בעבודה סוציאלית פשוט לומדים בעומס גדול מאוד ולכן בדרך כלל הוא מוגדר כמסלול למצטיינים.
2. לגבי מה יצויין בתואר- השם של התואר הוא שיצויין בתואר- אבל חשובהרבה יותר הם הקורסים שתלמדי במהלך התואר ואם תוכלי לקבל המלצות מהמרצים הבכירים בתחום בו תרצי לעסוק בסופו של דבר. הלימודים בתואר השני הם תמיד לימודי עם התמחות, אך בררי מהו השם הרשמי של התואר ואז תדעי מה יהיה רשום לך על התעודה. עם זאת, עדיין המלצות ממרצים הן החשובות ביותר.
3. לגבי איכות התואר אינני יכולה לענות לך, אך דבר חשוב אחד את חייבת לזכור והוא שמי שמצטיין בלימודים לא צריך לדאוג לךגבי תעסוקה לאחר מכן וזה נכון לכל מוסד לימודים.
נשמח לקבל המלצות של חברי הפורום או חוות דעת לגבי המכללה והתואר.