שלום רב, אני סטודנט ללימודים כללים במדעי הרוח והחברה המתחיל שנה ג'. אני בפתחה של שנה"ל האחרונה ונותרו לי מספר קורסים להשלים על מנת לקבל התואר (34 נק"ז). כעת, מזה תקופה מסוימת שאני חושב על לימודי עו"ס. נראה לי שעכשיו כבר מאוחר לנסות להתחיל להתקבל לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במוסדות השונים, מה גם שלא נותרו קורסים רבים לסיום התואר הנוכחי. במידה ואחליט לפנות ללימודי עו"ס לאחר תואר זה, האם לנסות להתקבל לתואר ראשון או ללימודי הסבה בתחום זה? הפסיכומטרי שלי נמוך מ-500, וגם אין לי ניסיון תעסוקתי בתחומים הנוגעים לעבודה סויציאלית. מה דעתכן? (במכללת ספיר למשל ראיתי שהתנאי ללימודי תואר ראשון בעו"ס הוא פיסוכמטרי של 580. האם אני עלול להיתקל בקושי בעתיד למרות שאהיה בעל תואר ראשון בלימודים כללים) אודה לתגובה לפנייתי, איתי.
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית
שלום איתי,
אתה צריך לעשות בירור לגבי לימודי הסבה לתואר ראשון בעו"ס. ישנן מכלולות רבות המציעות מסלול זה וכמו כן חלק מהאוניברסיטאות.
תנאי הקבלה להסבה תלויים בציוני התואר הראשון שלך וככל הנראה יצריכו השלמות מסויימות. כדי לברר זאת פנה לאנשי השירות של האתר כדי לקבל אינדיקציה לתנאי הקבלה והאפשרויות שלך.
חשוב שתדע, תנאי הקבלה שיציגו לפניך אנשי השירות עלולים להשתנות, מוסדות הלימוד שומרים לעצמם את הזכות לשנות את תנאי הקבלה ללימודים בכל שנת לימוד ולכן התשובות שתקבל הן נכונות להיום אך עלולות להשתנות.
בברכה, שני
א
איתי
שאלה נוספת
שני שלום, שאלה נוספת בבקשה. ראיתי שיש באונ' העברית מסלול של 3 שנים, שמקנה תואר מוסמך לע"ס, ונועד לאנשים בעלי תואר בתחומים אחרים. האם סביר שלמרות שאיני בעל תואר ראשון בע"ס אוכל כבר לקפוץ לתואר שני בתחום? במידה ואתקבל כמובן... תודה שוב.
ש
שני יונגר
הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום איתי,
ראשית דע שתנאי הקבלה גבוהים במיוחד למסלול זה, ובו מצפה לסטודנטים שנת השלמה ועוד 3 שנים בנוסף לשנת ההשלמה.
עם זאת מומלץ לברר במה מדובר במדוייק מול האוניברסיטה, כדאי שתדבר קודם עם השירות לקוחות של האתר ותברר מהם התנאי הקבלה בדרך כלל ואיזה תואר מלבד תעודת בוגר תוכל לקבל לעם סיום התואר הזה.
בנוסף, במידה ואת מעוניין במסלול של עבודה סוציאלית, אולי כדי לשקול הסבה שאינה לתואר שני ישירות אלא לתעודת בוגר, אחרי הכל כמו בכל תחום הניסיון כאן הוא החשוב מכל.